Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
De zachtgemaakte boter samen met de suiker luchtig kloppen met de vlindergard, broyage zachtjes onderroeren en geleidelijk de eieren toevoegen De helft van de lauwe melk bijvoegen, een goed taai beslag kloppen,, de bloem met de bakpoeder inwerken en tenslotte de overige melk toevoegen Taartvormen beleggen met een op 2mm uitgerold laagje vetdeeg (pate grasse) en prikken , hierop een laagje ananassaus aanbrengen Het beslag hierop spuiten en bestrooien met ongebakken pralin;; hierover dunne bandjes vetdeeg leggen Afbakken in een zachte oven Na afbakken laten afkoelen op een rooster
Ananassaus: 500g ananscrush opkoken met 400g water en 200g suiker;; binden met 100g water en 50g maizena;; even doorkoken
broyage zijn gemalen amandelen (broyage pur),, normaal gezien wordt in het recept aangegeven welk soort broyage je nodig hebt bv. 50-50;; dit is 50% broyage en 50%suiker(kristalsuiker),, je kan dit gemengd kopen ofwel gewoon zelf mengen (is doorgaans goedkoper) en zo kan je het zoetgehalte zelf aanpassen aan je eigen smaak;; voor sommige recepten gebruikt men echter bloemsuiker ipv. kristalsuiker en dan heb je broyage-pur nodig
groetjes
Stond bij mij al lang in een aparte notitieboek. Trouwens elk recept schrijf ik daar direct in.