Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
2 pompelmoezen 350 gr gepelde roze garnalen 6 kerstomaatjes enkele blaadjes sla 1 kopje citroenmayonaise 1/2 kopje platte kaas 1 soeplepel gehakte bieslook peper en zout 4 grote garnalen
Snijd de pompelmoezen overlangs in twee. Maak met een puntig mes de hele omtrek tussen schil en vruchtvlees los. Lepel ze volledig uit en haal zoveel mogelijk velletjes weg. Het aldus verkregen vruchtvlees mengen met de garnalen en de in partjes gesneden tomaten. Leg een slablad in de lege pompelmoeshelften en vul deze op met het garnaalmengsel. Koel bewaren tot ze opgediend worden. Voor de saus mayonaise, platte kaas, peper, zout en gehakte bieslook mengen. Koel bewaren. Serveer de halve pompelmoezen in schaaltjes of in glazen op voet. De saus in een kommetje apart doen. U kan dit voorgerecht een feestelijk allure geven door het te versieren met een grote garnaal of scampi per persoon.
Het vlees aan beide kanten laten kleuren in de hete boter en kruiden met peper en zout. De gehakte sjalotten toevoegen en zacht laten gaarbakken. Overgieten met het pompelmoessap en een minuutje laten sudderen. Het vlees uit de pan nemen en warm houden. De mosterd, sojasaus en suiker door de saus roeren en op een hoog vuur laten indikken. Een minuutje voor het einde de gefileerde pompelmoespartjes bijvoegen. De saus over het vlees gieten en garneren met gehakt bieslook.
Pompelmoeswijn. Recept ontvangen van de franse buurvrouw, tijdens onze vakantie. Reeds zelf uitgeprobeerd en erg lekker bevonden.
Nodig : 1/2 koffielepel chicorei 1 pompelmoes doorprikt meerdere keren met breinaald 2 liter witte droge wijn 300 gr witte suiker 1 wijnglas met eau de vie van 40° Alles samenvoegen en 15 dagen laten trekken. Filteren en kan dadelijk geconsumeerd worden.
Edith welkom en direct al antwoorden, goed hoor: [afbeelding verwijderd niet-https]
@Fons: recept nr 2 gaan we zeker proberen, maar ik denk met kalfsvlees.
@Edith: daar had ik eigenlijk nog niet aan gedacht om er een soort likeur van te maken, dank je. Hier zou ik al heel veel pompelmoezen voor kunnen gebruiken. Welke soort heb jij ervoor gebruikt? Witte, rode of rose?????
Wat ik ook al doe is het sap in ijsbakjes invriezen en in de zomer doe ik dan een paar blokjes in een glas water. Heel verfrissend.
Maar eigenlijk zoek ik een recept (gelijk wat) waar ik er tientallen tegelijk kan van gebruiken, zoals het recept van Edith, dat kan ik bv vermenigvuldigen.
Die pompelmoeswijn vind ik heel leuk, dat ga ik zeker proberen ! In de zomer pers ik vaak witte pompelmoes uit en drink dit aangelengd met tonic : héél verfrissend.
Aan Bowie, Zelf had ik een simpele gele gebruikt. Maar elke soort kan ervoor gebruikt worden.
Na 2 weken en na gefilterd te hebben had ik de aperitiefwijn op flessen gedaan met een kurkdop erin gestoken. Wanneer je ze dan voor gebruik de fles even in de koelkast zet is het normaal dat de wijn een soort bruis heeft. Licht mousserend zou ik zeggen. Maar heel lekker.
Ik heb ook nog een receptje met citroen Vin de citron wat ik nog beter vind. Bij interesse laat het maar horen dat zet ik het wel even online.
Nodig : 3 liter witte wijn 1/2 liter alcohol van 50° of 250 ml van 90° 1 vanillestokje doorgesneden op zijn langst 5 citroenen in schijfjes gesneden Dit alles 1 maand laten trekken en af en toe eens omroeren. Hierna zeven en klaar voor consumptie. Persoonlijk vind ik hem gekoeld het lekkerst.
Heb ook nog Vin d'oranges. Mijn portie staat nu weer te trekken. De eerste keer heb ik in het voorjaar gemaakt en was snel op.
Nodig: 6 appelsienen en 2 citroenen 2 gespelten vanillestokjes 1 kaneelstokje 800 gr kristalsuiker 5 liter roséwijn.
Halveer de citroenen en appelsienen, leg ze in de wijn en voeg de alcohol, suiker en vanillestokjes en het kaneelstokje toe. Laat 30 dagen marineren en roer af en toe eens om. Haal na afloop de citrusvruchten eruit en pers ze leeg in de wijn. Passeer het geheel door een puntzeef en giet het mengsel in afsluitbare flessen. Lekker gekoeld serveren.
Ik ben nog eens op het pak gaan kijken en of het van een chicoreiwortel is weet ik niet. Ik bedoel die je ook gebruikt bij de koffie of voor sommige als vervangkoffie. Het zijn grove korrels en in mijn geval van het merk de Beukelaar. Naam is cichorei-chicoree. Hopelijk ben je hiermee geholpen.