menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Boterbonen invriezen

Ga naar meest recente reactie

annabellie

Annabellie

wat is de beste manier om boterboontjes in te vriezen.

heb er zoveel staan dat ik niet heel de week boontjes wil eten ,zou ze liever invriezen .

iemand goede tips of ervaring hiermee.
zaterdag 7 augustus 2010 - 13:16
printemps

Printemps

Bonen invriezen vinden de meeste mensen niet lekker welke methode je ook neemt
Je kan ze ook aan de struik laten drogen,dan doppen en droog bewaren
bij gebruik moet je ze eerst 24 uur laten weken voor het koken
Heel soms zitten er kleine beestjes in de bonnen die nu nog niet ziet maar die maken nadien gaatjes in je droge boontjes,om dat te verhelpen steek je de droge bonen eerst 2 dagen in de vriezer,dan zijn ze dood,dan droog bewaren

mvg
zaterdag 7 augustus 2010 - 14:05
cetinel

Cetinel

mijn bonen maak ik volledig klaar en vries ze zo in.....
dat vinden we nog wel lekker,blancheren en invriezen word minder gewaardeerd..
of wecken!
zaterdag 7 augustus 2010 - 20:16
Matabish

Matabish

Boterbonen en princessenbonen zou ik nu toch ook niet doppen.
Ik blancheer ze wel, maar echt héél lichtjes en voor gebruik nog even rechtstreeks uit de freezer in kokend water gooien.
Wecken (of inleggen) is ook heel handig!
zondag 8 augustus 2010 - 00:11
martinev

Martinev

Ik blancheer de boontjes zeer kort, koel dan direct af onder koud water. Uileggen op een handdoek zodat ze droger worden en daarna verpak ik ze in zakjes om in te vriezen. Als ik de boontjes klaarmaak, laat ik die ontdooien in de frige en stoof ze direct op met een ajuintje zonder ze nog eens op te koken. Op die manier blijven de boontjes toch krokant ook al komen ze uit de diepvries.
woensdag 11 augustus 2010 - 07:44

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon