menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Eekhoorntjesbrood

hugo

Hugo

eekhoorntjesbrood
4 eieren
250 g goed gerookt spek
2 tenen look
zwarte peper en zout naar smaak
chilipeper
1 eetlepel olie
40 g boter

Maak het eekhoorntjesbrood schoon door het af te borstelen en met de hand alle vuil te verwijderen. Niet wassen, want de meeste paddenstoelen zuigen water op en zijn dan niet meer te bakken. Snij de buisjes met een scherp mes bijna helemaal weg. Snij het spek in dobbelsteentjes. Hak de look zo fijn mogelijk. Klop de eieren met een lepel melk.

Maak de pan goed heet en doe er de boter en een eetlepel olie in. Bak het eekhoorntjesbrood aan de onderkant tot het bruin begint te worden aan de randen.
Haal het uit de pan en doe het spek en de look erin. Laat een minuutje of twee bakken, doe dan het eekhoorntjesbrood er bij, maar deze keer ondersteboven. Laat zo bakken tot het spek gebakken is (enkele minuten), draai de hoeden dan weer om en peper alles met verse zwarte peper. Zout is meestal niet nodig, vanwege het gezouten en gerookte spek.
Giet het ei erover en laat op laag vuur bakken tot het een omelet is die enigszins smeuïg is aan de bovenzijde.

Serveer bij voorkeur in de pan, met stokbrood en een goed glas rode wijn.

smakelijk

groetjes

donderdag 19 oktober 2006 - 19:39
Adrienne

Adrienne

Ho dat ziet er goed uit
Krijg al terug honger
vrijdag 20 oktober 2006 - 10:31

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon