menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Recept rozencake

Ga naar meest recente reactie

minouke

Minouke

zoals beloofd geef ik jullie het recept door voor een rozencake, helemaal zoals ik het zelf gedaan heb

... geproefd en goed gekeurd

Nodig:

ronde vorm van 22 à 24cm of vierkantige 12 op 22cm
400gr cake mix (delhaize-geel papieren pakje)
4 eieren
200 gr zachte boter of margarine (laten smelten op een zéér zacht vuurtje zonder te laten bruinen)
6 eetlepels rozenwater (natuurwinkel of apotheker) OF 1 druppel rozenolie (erg duur)
gedroogde donkerrode onbespoten rozenblaadjes (Geurende /Engelse/damascena, zelf heb ik austinroos William Shakespeare gebruikt)

[afbeelding verwijderd niet-https]

Bereiding:

-de oven voorverwarmen op 180°C en vet de bakvorm goed in.
-voeg de eieren en de zacht geworden boter bij de cakemix
-klop daarna gedurende 3min
-rozenwater (of rozenolie) doorroeren
-meng een deel gedroogde rozenblaadjes door de deeg (de rest is nadien voor de versiering)
-bak gedurende 40min

Uit de oven halen en laten afkoelen....
omkeren op een mooi bord met een kanten onderlegger

De rest van de rozenblaadjes overstrooien en afwerken met poedersuiker (door een zeefje is mooier)


Enkele tips:

-kan de dag van tevoren, desnoods de (afgekoelde) cake in een folie wikkelen OF en dan kan je hem een paar dagen houden een lichtjes vochtige theedoek overleggen om zo te voorkomen dat de cake uitdroogt.

- rozenwater (7€ en een paar centjes voor +/- 250ml, is veel goedkoper dan rozenolie (80€ voor een 3cm groot flesje)

-de rozenblaadjes laat je drogen tussen 2 blaadjes van een huishoudrol, gedurende 24 uren.



Variante maar nog niet zelf geprobeerd:

de rozensmaak vervangen door
-oranjebloesem en de blaadjes vervangen door geraspte appelsienschil.
-citroen/geraspte citroenschil/1druppel olie
-anijs/ 4 druppels olie
-lavendel/ 3druppels olie


groetjes
Chantal
zondag 13 september 2009 - 17:38
xerofyt

Xerofyt

geen rietsuiker gebruikt?

Groet,
Xerofyt
zondag 13 september 2009 - 18:26
minouke

Minouke

neen omdat in de cake mix al suiker zat.

Ik zou het wel gebruiken met gewone zelfrijzende bloem

Wat ik wel vergeten was in de uitleg, is rozenwater bijvoegen.
Heb ik dus verbeterd.
zondag 13 september 2009 - 18:30
LauraK

LauraK

Dat klinkt verrukkelijk, Chantal, en de presentatie is beslist professioneel te noemen.
De cake oogt daardoor nog veel lekkerder!

We hebben hier oranjebloesem staan, en dat lijkt me een heel fijne en lekkere
combinatie met die cake. Rozenwater is minder duur bij de Turkse winkels, zo zag
ik onlangs.

Groeten van Laura.
maandag 14 september 2009 - 07:34
minouke

Minouke

Laura, denk ik ook dat oranje en zelfs citroen lekker moet zijn.
en misschien zelfs lavendel... te proberen waard

Anijs ??? 'k lust al geen ouzo of pastis...
maandag 14 september 2009 - 11:48

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon