Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Als we ze kopen eten we liefts de halfzongedroogde, minder taai
Ik heb wel wat rondgeneusd op het net; maar misschien heeft iemand van dit forum ERVARING , dat vind ik altijd beter dan zo maar een recept uit een boek of van internet
heb weer tomaten gedroogd zoals vorig jaar maar die van vorig jaar deed ik, na ze gedroogd te hebben , in potjes met olijfolie en wat kruiden enz. maar zijn taai gebleven dus heb er nu naar geinformeerd(ook op internet) hoe het beter kan heb het recept veranderd: nadat ze goed droog zijn, kook ik ze 2-3 min. in witte wijn en azijn (half/half) en een snufje zout en heb ze zo in de potjes weer met olijfolie gedaan (ook doe je ietsje zout op de tomaat als je ze in de zon droogt)
ik heb sommige stukken toch nog iets langer moeten drogen dan Piet aangeeft, en heb de temperatuuur ook verhoogd tot 90 Boven de 90° ga je best niet, anders liggen ze dicht bij het koken
We hebben ze met veel plezier verorberd, niet in olie gedaan, ze droog, lekker met italiaanse kruiden
Ik halveer de tomaten en laat de zaden en alles erin zitten, wat olijfolie, zout, peper, kruiden en een takje rozemarijn.
Vervolgens gaan ze 6-8 uur in de oven. Daarna laat ik ze afkoelen en doe ze in een potje. Ik overgiet ze met olie en bewaar ze in een donkere, koele kast. Als ik een potje heb aangebroken, bewaar ik ze in de koelkast. Vaak ben ik in januari door mijn voorraad heen. Dus in ieder geval 4-5 maanden.
Kijk eens op de houdbaarheidsdatum in de winkel. Dat geeft, denk ik, wel een indicatie hoe lang je de zongedroogde tomaten op olie zou kunnen bewaren.
Voor het maken van zongedroogde tomaten gebruik ik tomaten van het roma-type. Deze blijven stevig, ook na het drogen, zonder de smaak te verliezen.