menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

VLIERBESSENGELEI

Jeannette1

Jeannette1

http://www.jammarkt.nl/ 19-08-2009

VLIERBESSENGELEI

1 kilogram vlierbessen
1 citroen
kruidenbuiltje (nootmuskaat, kruidnagel en kaneel)
2 kilogram geleisuiker
250 cc appelsap
1 borrelglas rode port

De gewassen en geritste vlierbessen met weinig water en het kruidenbuiltje opkoken en circa 15 minuten laten trekken
Het builtje verwijderen en de vlierbessen door de zeef wrijven.
Het vlierbessensap en het sap van de uitgeperste citroen bij het appelsap voegen en dit met water aanvullen tot 1,5 liter.
Dit mengsel samen met de geleisuiker 4 minuten borrelend laten koken.
Van het vuur halen en er een borrelglaasje rode port door roeren.

Mw. H.J.C. Keeman-Stramperius, Hengelo
Bron: "De Lekkerste Jam, recepten van de Needse Jammarkt", © uitg.: De Vlier Eibergen

Groetjes, Jeannette
zondag 9 augustus 2009 - 12:47
lentemode

Lentemode

Amaj, Jeannette,

da's wel veel suiker, niet ?

Mia
zondag 9 augustus 2009 - 13:31
Jeannette1

Jeannette1

Ja Mia, dat vonden wij ook, maar dat komt door de appelsap en citroen denk ik.

Wij gebruiken bijna nooit gewone suiker, maar veelal geleisuiker.

Ook gebruiken wij ietsje meer citroensap en minder suiker, omdat ik niet zo'n erge zoetekauw ben vanwege mijn diabetes.

Vandaar dat onze gelei nooit zo dik is, maar wel erg lekker.

Maar... zeker de Vlierbesgelei, waar wij COINTREAU aan toevoegen laat ik mij niet ontnemen.

VLIERBESSENGELEI met COINTREAU, jammie, jammie, jammie en zelfs meer dan dat!
Hiervoor mag ik best wakker gemaakt worden!

Wij wensen je veel suc6,

Groetjes, Ger en Jeannette

zondag 9 augustus 2009 - 14:09

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon