Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ingrediénten: 350 gram ongepelde rauwe tijgergaralen, 1 rode ui, 250 g paksoi, een halve komkommer, 2 takjes verse munt, 1 lemoen of citroen, 150 g Thaise rijst, 2 à 3 eetylepels olie die geschikt is om te wokken ( b.v. arachideolie; geen olijfolie ), 2 eetlepels vissaus, 1 eetlepel oestersaus
Bereiding
Laat de garnalen ontdooien. Dep de ontdooide garnalen drrog. Snijd de stelen van de paksoi in smalle reepjes en het blad in 2 cm brede repen. Snijd de komkommer in schuine plakjes en de plakjes in repen. Knip het muntblad fijn. Pers de limoen uit.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand in de work. Roerbak hierin op hoog vuur de uipartjes 2 à 3 minuten. Schep de paksoistelen erbij en roeibak 2 minuten. Schep de garnalen erbij en roerbak 3 à 4 minuten tot de garnalen mooi roze zijn en krom trekken. Voeg de vissaus, oestersaus en 2 eetlepels limoensap toe en brengt het vocht al omscheppend aan de kook. Schep de komkommer, het groen van de paksoi en de munt erbij en warm het geheel nog 1 minuuut door.
Dat is een origineel recept om de toch minder bekende packsoy eens klaar te maken. Packsoy heb ik jammer genoeg alleen in de lente , nu heb ik wel snijbiet en dat lijkt me wel een alternatief.
Adrienne, die oestersaus vind je in de Sun Wah, dat is een chinese supermarkt in Antwerpen aan het Astridplein. Misshien vind je het ook in de gewone supermarkt, kijk eens bij oosterse produkten, het merk Suzi Wan daar zou je het ook kunnen vinden misschien. Ann
Dit lijkt me een heel lekker en gezond recept, maar ik zou het ook met koriander willen uitproberen, is pittig en ik ben dol op koriander !! Dus, beste forumvrienden en vriendinnen ... met zen allen de gezonde toer op , en uitproberen maar !!
Oestersaus vind je gewoon in alle supermarkten,wanneer je bij de soyasaus enz..eens gaat kijken zul je ze wel vinden! Wij gebruiken ze hier ook tamelijk veel en heb nog nergens problemen gehad om ze te vinden. Mia
Olijfolie hoort niet bij de Aziatische keuken. De smaak daarvan past niet goed bij de kruiden.
Paksoi is een chinese groenten( een soort losse kool) die knapperig gegeten moet worden, dus is wokken er de beste manier voor. Verder is in plaats van paksoy ook erg lekker een andere groenten nl. amsoy. Deze lijkt uiterlijk wel wat op paksoy maar is meestal niet in de gewone supermarkten te krijgen en de smaak is iets bitter. Dus echt voor de liefhebber.