Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Heb vandaag mee geholpen in de tuin van de buren en een hele hoop look geoogst, wil hem bewaren in olie, is het zo simpel dat je de look onder de olie zet en het potje goed afsluit of moet je hem eerst bewerken?
De knoflooktenen wel pellen, eventueel wat versnijden en in glazen pot leggen. Daarna een olie van goede kwaliteit ( bv. koudgeperste olijfolie) erover gieten. De pot moet enkele weken in het zonlicht staan en mag daarna weer donker. De knoflooktenen veranderen van kleur, gaan een beetje roodbruin uitslaan . Ik filter de olie om ze als lekkere geparfumeerde olie te gebruiken. De knoflook gebruik ik in warme gerechten(kan ook wel in koude). Voor het eerst heb ik van die met olie gesatureerde knoflooktenen in de diepvriezer gestoken en er ook van gebruikt in warme gerechten, zonder probleem. Knoflook kan je droog toch ook lang bewaren ? mvg , florentina
Bedankt Florentina, wel wil enkele mooie potjes vullen en als kadootjes geven voor ik terug vertrek naar huis, denk dat de buurvrouw hem meer zal gebruiken als hij mooi staat te blinken in haar keuken dan dat hij ergens in de schuur hangt te drogen.
ik doe mijn knoflook( voor een groot deel) reeds door de hakmolen gedraaid in ijsblokvormpjes. Dan gaat die de diepvreis in. Na een paar dagen haal ik de vormpjes leeg en doe de inhoud in plastiek zakjes. Met zo een specile sluitting.
De andere look hangt in de keuken aan de balk en die gebruik ik tot rond nieuwjaar. Ik doe nooit veel look op voorhand in olie. Dus enkel als ik een nieuwe flesbegin en dan gaat er een partij in. Hebben jullie de gerookte al geproefd? zeer lekker en oh die heerlijke geur. rita
hey Rita bedankt voor de tip vant invriezen, dat roken doen jullie dat zelf? heb dat al meermaals gelezen hier opt forum dat hij zo lekker zou zijn maar nog mooit ergens in de winkel gezien