menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Savooikool 1

hugo

Hugo

500 gr savooikool
300 gr wortelen
500 gr vastkokende aardappelen
300 gr varkenshaasje
1 ui
2 koffielepels boter of margarine
1 eetlepel gedroogde majoraan
1½ koffielepel komijn
1 liter fusiebouillon, half vleesbouillon, half kippenbouillon

Bereiding
1) Snijd de savooikool in stukken. Snijd de wortelen en de aardappelen in blokjes en hak de ui fijn.
2) Wrijf het vlees in met peper en zout. Verhit de boter en bak het varkenshaasje rondom goudbruin. Zet het vuur lager en laat het vlees onder regelmatig keren 10 a 15 minuten bakken. Haal het vlees uit de pan en houd warm in aluminium folie.
3) Bak de ui en de majoraan in het braadvet van het varkenshaasje. Voeg de komijnpoeder toe, de savooikool, de aardappelen en de wortelen toe en laat even meestoven. Giet de bouillon erbij. Dek af en laat alles 30 minuten garen. Breng op smaak met zout en peper.
4) snijd het varkenshaasje in plakjes. Roer het braadvet door de groenten en leg hier de vleesplakjes bovenop. Naar wens met verse majoraan garneren en serveren.

smakelijk
woensdag 24 september 2008 - 20:15

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon