Ingrediénten ( voor 2 à 3 personen): 3 aubergines, 3 eetlepels olijfolie, 200 g kruidenkaas, 2 eetlepels pesto, 1 ui, 1 blik of vers ( 400 gram ) tomatenstukjes, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 koffielepel suiker, een handvol basilicum ( gesnipperd), zout, peper.
Bereiding
Voor de saus; pel en snipper de ui. Verhit de rest van de olie en bak de ui zachtjes. Voeg de tomatenblokjes toe en roer de tomatenpuree erdoor. Laat desaus zonder deksel gedurende 30 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper en suiker.
Was de aubergines, snij de kroontjes eraf en snij in de lengte in plakken van ca 1 cm.
Bestrooi de plakken aan beiden kanten met wat zout en laat 10 minuten staan. Dep droog met keukenpapier en bestrijk beide kanten met olijfolie. Rooster onder een hete gril ( ongeveer drie minuten per kant) of bak in een grilpan tot goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de kaas in staafjes, die iets langer zijn dan de breedte van de aubergine plakjes. Bestrijk de plakken aan één kant met pesto. Leg de kaas erop en rol op. Steek vast met prikkers of tandenstokers
Schenk de saus in een lage schaal en leg de rolletjes erin. Strooi de basillicum erover .
Smakkelijk
andre