menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Bbq

line13

Line13

beste leden,

heeft iemand een lekker eenvoudig receptje voor een pastasalade en/of aardappelsalade als bijgerecht bij een familiebbq? het zou wel voor een 30-tal personen zijn.
beste dank bij voorbaat!
zondag 27 juli 2008 - 12:12
kerstkind

Tekst aangepast

Kerstkind

Hallo Line,
een lekker frisse pastasalade

gebruik vlinderpasta, macaroni of fusilli.
kook deze en laat afkoelen onder de kraan.
Snij in de tussentijd een plak achterham in kleine dobbelsteentjes,
evenals een plak (jong) belegen kaas.
Dan een sjalotje, wat augurkjes en zilveruitjes uit glas, annanas-stukjes(uitgelekt)
een fris/zure appel, een 1/2 paprika geel en 1/2 rood ( voor de kleur).
Er kunnen ook nog hardgekookte eitjes worden gesnipperd.
Meng dit alles door elkaar met slasaus. Eventueel toevoegen een dressing
naar keuze.
Daarna wat gesnipperde peterselie erover heen strooien.

De hoeveelheid moet je zelf even inschatten.
Bij deze ingrediënten gebruik ik meestal 600 gr. pasta.
Bij al het andere lekkers wat er aan te pas komt, reikt dit voor 10 personen.

Smakelijk eten!!!!

groetjes José

ps probeer het anders ff uit voor bv de helft (5 pers)
dan heb je meteen de juiste verhoudingen.
zondag 27 juli 2008 - 15:00
LauraK

LauraK

Voor een aardappelsalade heb ik een lekker (en beproefd!) recept:

Voor 4 tot 6 personen, dus moet je zelf even omrekenen:

Meng de volgende ingrediënten in een schaal:
-1 kg gekookte en afgekoelde aardappels, in blokjes;
-1 grote ui, heel fijn gesnipperd;
-4 augurken, in heel fijne blokjes gesneden;
-2 eetlepels verse bieslook, fijn gesneden.

En voor de saus:
-1 beker (magere) yoghurt;
-2 eetlepels mayonaise;
-2 eetlepels van het vocht van de augurken;
-peper en zout naar smaak.

Meng de saus en schep deze goed door de andere ingrediënten.
Als je dit gerecht 's morgens al klaarmaakt, is de smaak 's avonds bij de
barbecue helemaal doorgetrokken in de aardappels. Heerlijk fris als
bijgerecht, en door de yoghurt niet zwaar of vet.

Eet smakelijk, en groeten van Laura.
dinsdag 29 juli 2008 - 19:31
printemps

Printemps

hallo

toevallig ondekt
in de colruyt in de frigo een rond potje met gemalen zon-gedroogde tomaten op olie
in de rek bij de olijven
de paste gewoon koken met wa zout,afgieten,efkes onder koud water,laten afkoelen
en een beetje van dat potje eronder roeren,eventueel nog wa olie toevoegen
had de bedoeling iets anders te maken,maar was één en ander vergeten in de winkel
en had dan maar dit ineeneflanst en iedereen vondt het zééééér lekker

mvg
an
zaterdag 2 augustus 2008 - 15:08

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon