menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Courgettes

Ga naar meest recente reactie

Rita1960

Rita1960

Hallo,

Voor de eerste keer als kokkin op dit forum.

Snij de courgettes ( na wassen) in plakken van plm 1.5 cm dik ( niet in de lengte maar in de breedte)
steek ze vervolgens op een spiesje, bestrijk ze met olijfolie en doe er dan (provencaalse) kruiden op, dit aan beide kanten. ( een snufje zout kan er eventueel ook nog bij).
Grill ze vervolgens een minuutje (afhankelijk van de hitte die van de BBQ afkomt) en vervolgens heerlijk eten. Je kunt er ook een knoflooksaus eten ( 250 mayonaise/halvanaise, 4-6 tenen knoflook uitpersen en verse bieslook snipperen en hierbij voegen) Of gebruik voor de saus slasaus, olijfolie, knofloof geperst en bieslook. Een heerlijke combinatie en toch gezond!

groetjes,

Rita
maandag 7 juli 2008 - 19:50
Detuinenindemen

Detuinenindemen

Lekker hoor Rita! Ook zeer smakelijk is de courgette-bloem: fruit de fijngesneden bloem in een beetje olie met peterselie. Schep het dan op een bordje en bak risotto in de oloie. Voeg dan warm water toe en kook de risotto al roerend gaar. Schep op het laatst de courgette-bloem met de peterselie er door en roer er nog wat pikante geraspte kaas door.
De bloem kan ook worden gefrituurd.
Groeten Martje
maandag 7 juli 2008 - 21:28
summerspookje

Summerspookje

Hallo,

Voor de eerste keer als kokkin op dit forum.

Snij de courgettes ( na wassen) in plakken van plm 1.5 cm dik ( niet in de lengte maar in de breedte)
steek ze vervolgens op een spiesje, bestrijk ze met olijfolie en doe er dan (provencaalse) kruiden op, dit aan beide kanten. ( een snufje zout kan er eventueel ook nog bij).
Grill ze vervolgens een minuutje (afhankelijk van de hitte die van de BBQ afkomt) en vervolgens heerlijk eten. Je kunt er ook een knoflooksaus eten ( 250 mayonaise/halvanaise, 4-6 tenen knoflook uitpersen en verse bieslook snipperen en hierbij voegen) Of gebruik voor de saus slasaus, olijfolie, knofloof geperst en bieslook. Een heerlijke combinatie en toch gezond!

groetjes,

Rita
spijtig dat ik al gegeten heb rita, het ziet er toch zo lekker uit, ik heb al courgettes gebakken en gefrituurd, maar dit is weer wat anders he, alle idéén zijn welkom , en overheerlijk hmmmmmmmmm

gr annie
maandag 7 juli 2008 - 21:52
Jeannette1

Jeannette1

Hai Rita en Martje, beiden bedankt voor de heerlijke recepten!

Na of tijdens onze vakantie zullen wij het zeker uitproberen!

Dat zou Minouke ook zeker eens moeten doen!!!

Groetjes, Jeannette
dinsdag 8 juli 2008 - 12:14
kolski

Kolski

ook lekker: rol de plakken courgette (ik gebruik altijd een kaasschaaf) om stukjes mozzarella of zongedroogde tomaat, prikker door t rolletje en op de bbq
zaterdag 26 juli 2008 - 17:57
Rita1960

Rita1960

Hallo Kolski,

Heb je recept gisteravond gemaakt. Smaakt errug lekkerrrr Welliswaar met de gedroogde tomaat (uit potje met olie) en dan een stuk of vier op een prikker. Ook nog even de rolletjes ingevet met de olie die vrijkwam. HEERLIJK!!

Mozzarella hadden we even niet in huis dus bij de volgende bbq...

Trouwens een hele goede tip om de kaasschaaf te gebruiken!

Thanks!

groetjes,

Rita
maandag 28 juli 2008 - 20:18
Rita1960

Rita1960

Hallo Kolski,

Ik heb het recept met de courgette en de mozzarella ook geprobeert. Vind deze niet zo lekker als met de gedroogde tomaten.
Zal het nog eens proberen met een ietwat meer uitgesproken kaassoort zoals geitenkaas.

Laat het je weten.

groetjes,

Rita
woensdag 3 september 2008 - 19:33

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon