Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Snij de courgettes ( na wassen) in plakken van plm 1.5 cm dik ( niet in de lengte maar in de breedte) steek ze vervolgens op een spiesje, bestrijk ze met olijfolie en doe er dan (provencaalse) kruiden op, dit aan beide kanten. ( een snufje zout kan er eventueel ook nog bij). Grill ze vervolgens een minuutje (afhankelijk van de hitte die van de BBQ afkomt) en vervolgens heerlijk eten. Je kunt er ook een knoflooksaus eten ( 250 mayonaise/halvanaise, 4-6 tenen knoflook uitpersen en verse bieslook snipperen en hierbij voegen) Of gebruik voor de saus slasaus, olijfolie, knofloof geperst en bieslook. Een heerlijke combinatie en toch gezond!
Lekker hoor Rita! Ook zeer smakelijk is de courgette-bloem: fruit de fijngesneden bloem in een beetje olie met peterselie. Schep het dan op een bordje en bak risotto in de oloie. Voeg dan warm water toe en kook de risotto al roerend gaar. Schep op het laatst de courgette-bloem met de peterselie er door en roer er nog wat pikante geraspte kaas door. De bloem kan ook worden gefrituurd. Groeten Martje
Snij de courgettes ( na wassen) in plakken van plm 1.5 cm dik ( niet in de lengte maar in de breedte) steek ze vervolgens op een spiesje, bestrijk ze met olijfolie en doe er dan (provencaalse) kruiden op, dit aan beide kanten. ( een snufje zout kan er eventueel ook nog bij). Grill ze vervolgens een minuutje (afhankelijk van de hitte die van de BBQ afkomt) en vervolgens heerlijk eten. Je kunt er ook een knoflooksaus eten ( 250 mayonaise/halvanaise, 4-6 tenen knoflook uitpersen en verse bieslook snipperen en hierbij voegen) Of gebruik voor de saus slasaus, olijfolie, knofloof geperst en bieslook. Een heerlijke combinatie en toch gezond!
groetjes,
Rita
spijtig dat ik al gegeten heb rita, het ziet er toch zo lekker uit, ik heb al courgettes gebakken en gefrituurd, maar dit is weer wat anders he, alle idéén zijn welkom , en overheerlijk hmmmmmmmmm
ook lekker: rol de plakken courgette (ik gebruik altijd een kaasschaaf) om stukjes mozzarella of zongedroogde tomaat, prikker door t rolletje en op de bbq
Heb je recept gisteravond gemaakt. Smaakt errug lekkerrrr Welliswaar met de gedroogde tomaat (uit potje met olie) en dan een stuk of vier op een prikker. Ook nog even de rolletjes ingevet met de olie die vrijkwam. HEERLIJK!!
Mozzarella hadden we even niet in huis dus bij de volgende bbq...
Trouwens een hele goede tip om de kaasschaaf te gebruiken!
Ik heb het recept met de courgette en de mozzarella ook geprobeert. Vind deze niet zo lekker als met de gedroogde tomaten. Zal het nog eens proberen met een ietwat meer uitgesproken kaassoort zoals geitenkaas.