Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
2,5 kg vlierbessen-0,5 l water-pijpje kaneel-5kruidnagelen-een kleinstukje gember-2 kg fijne bruine kandijsuiker (Je kan de kruidnagels en de gember- en eventueel- ook weglaten of vervangen door tijm en pepermunt, zeker als je de siroop voor kinderen wil gebruiken)
Breng kruidnagelen. kaneel en gember met het water aan de kook, laat een half uurtje zachtjes trekken, filtreer en laat afkoelen. Haal de bessen van de steeltjes en was ze. Doe ze met het kruidenaftreksel in een pan en breng aan de kook, laat even sudderen en pers het nog warme sap door een zeef. Breng onmiddellijk terug aan de kook en voeg er al roerend de suiker aan toe. Laat nog even doorkoken en vul de potjes. Los van de siroop 1 à 2 eetlepels op een beker heet water, eventueel met een scheutje whisky. Drink dit s'avonds in geval van verkoudhoud of 's winters als slaapmutsje. Succes en groetjes van Sisak
mmm, bedankt allebei! Vlierbloesemlimonade is dan weer heel lekker bij schuimwijn als zomers aperitief, ook heel leuk: bevroren bolletjes maken met een meloenschepje. Die kandijsuiker, is dat van die goud-bruine rietsuiker of donkerbruine basterdsuiker?
Wij gebruiken als kandysuiker de echte blokjes kandysuiker waar koordjes door lopen.Grote kristallen +-1cm³.+een reep zwarte drop.Als afsluiter een geutje rhum.
Wij gebruiken ook die candijsuiker. Kan je kopen in een natuurwinkel. Basterdsuiker of rietsuiker is andere suiker! De rum doen wij ook De zwarte drop NIET;
Als je evenveel sap als suiker gebruikt blijft deze lang goed, ik heb nu nog een fles van vorig jaar staan. Als de fles open is bewaar je ze best in de koelkast. De siroop is meteen na bereiding klaar voor gebruik.
vlierbessen met rum: 3 liter sap, een 1/2 lliter water, 1 kilo suiker, 6 pakjes vanillesuiker dit laat je ongeveer 15 min koken en afkoelen. als alles koud is 2 flessen rum toevoegen van minstens 45% goed roeren en in flessen vullen. Dit elke avond een borreltje voor je naar bed gaat.
vlierbessengelei: op 400 cl sap 200cl appelsap bijvoegen en met geleisuiker 2:1 maken
vlierbloesemgelei de bloemen een nacht in appelsap laten trekken, door een doek persen en met geleisuiker 2:1 je ruikt en proeft de bloesem in de gelei (voor mij een van de lekkerste)
ik geloof dat je het recept voor de vlierbloesemsiroop al hebt, hopenlijk heb ik je nog wat geholpen de hoestsiroop word gemaakt met 1kilo suiker op 1 liter sap
in plaats van appelsap wat pruimen toevoegen is ook heel lekker! vlierbessensap met rum maak ik ook, heerlijk borreltje voor de winteravonden. De hoestsiroop ook met bruine kandijsuiker, drop en een geutje rum. Als je alles heet in de potten of flessen doet sluit het luchtdicht af en bewaard het goed.