Ja oeps
vergeten.
Hier is het recept:
750 gr bloem
2theelepels zeezout
1 theelepel suiker
25 gr verse gist
400-450 ml lauwwarm water
300gr gedroogde pruimen, fijngesneden
300 gr pure chocolade fijngesneden
20 gr boter
1 ei
Maak het deeg voor het brood, je kent dat wel
: bloem zeven met het zout, kuiltje maken, gist erin, suiker erbij, eitje op kamertemp (geklutst) erbij, water langzaam toevoegen, kneden tot een glad en elastisch deeg.
Laten rijzen tot het in omvang verdubbeld.
Het deeg neerslaan, kneden en de chocolade en pruimen samen met de boter eronder mengen. Dat is een beetje lastig en kleverig, neem wat extra bloem eventueel.
Doe ze in bakblikken (die ingevet zijn en met bloem bestoven), laat weer rijzen en verwarm terwijl de oven voor op 200- 220 graden (Altijd opletten, elke oven is anders , het kan dat je de temperatuur wat moet aanpassen.) Bak de broden zo'n 35 min.
Neem ze uit de bakblikken en laat afkoelen op een rooster.
Dit brood kan zo gegeten worden, hoeft zelfs geen boter op ofzo.
Smakelijk!
Groetjes
Ann