ASPERGES MET GEROOKTE ZALM
Ingrediënten
Asperges, gerookte zalm, 3eieren, peterselie, patatjes, p,z en nootmuskaat.
Voor de saus: 150gr boter, 3 eieren, 2lp water, p en z +sap van 1 citroen
Bereiding
Leg de asperges in koud water en schil. Kook in gezouten water met suiker en de boter de asperges ongeveer 15 min.
Saus: Smelt de boter.Meng de eierdooiers in een andere kom samen met het water.Klop au bain marie de eiermassa tot ze dik word.
Voeg de gesmolten boter erbij en kruid indien nodig met p,zen nootmuskaat.
Bak de patatjes en kruid met p ,z en nootmuskaat, peterselie.
Bord versiering
Leg de gekookte asperges op een keukenhanddoek om uit te lekken.
Schik op het bord de asperges met de punt naar boven, leg onderaan de gerookte zalm.Giet wat hollandse saus erover. Werk af met links en rechts patatjes.
Vrolijke paasdagen, Ingeroosje