menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

ASPERGES MET GEROOKTE ZALM

Ingeroosje

Ingeroosje

ASPERGES MET GEROOKTE ZALM


Ingrediënten

Asperges, gerookte zalm, 3eieren, peterselie, patatjes, p,z en nootmuskaat.
Voor de saus: 150gr boter, 3 eieren, 2lp water, p en z +sap van 1 citroen

Bereiding

Leg de asperges in koud water en schil. Kook in gezouten water met suiker en de boter de asperges ongeveer 15 min.
Saus: Smelt de boter.Meng de eierdooiers in een andere kom samen met het water.Klop au bain marie de eiermassa tot ze dik word.
Voeg de gesmolten boter erbij en kruid indien nodig met p,zen nootmuskaat.
Bak de patatjes en kruid met p ,z en nootmuskaat, peterselie.

Bord versiering
Leg de gekookte asperges op een keukenhanddoek om uit te lekken.
Schik op het bord de asperges met de punt naar boven, leg onderaan de gerookte zalm.Giet wat hollandse saus erover. Werk af met links en rechts patatjes.
Vrolijke paasdagen, Ingeroosje
vrijdag 21 maart 2008 - 18:52
kerstkind

Kerstkind

mmmmm.......Ingeroosje,

Klinkt goed. Hoe laat kunnen we aanschuiven???????
[afbeelding verwijderd niet-https][afbeelding verwijderd niet-https]
Fijne en gezellige paasdagen.
groetjes José
vrijdag 21 maart 2008 - 20:16
Rita1960

Rita1960

Ingeroosje,

Heb net je recept aan mijn man voorgelezen. Was er helemaal voorin ( HIJ is de kok, niet ik )
Wordt dus smullen dit weekend.
Bedankt voor het recept en
Fijne Paasdagen toegewenst,

groetjes
Rita
vrijdag 21 maart 2008 - 21:20

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon