Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Wie heeft er ervaring met het invriezen van courgettes? Wij zijn dol op gegrilde courgetteplakjes, maar ik vraag me af of die niet heel erg waterig worden. Ik veronderstel dat je ze dan toch zeker niet mag blancheren? Voor komkommer eigenlijk dezelfde vraag, maar dan zal het vnl voor soep zijn, of blijft die knapperig? Alvast bedankt, Anke
als je gegrilde courgetteplakjes wil moet je ze niet invriezen je kan ze wel na ze te grillen in de olie zetten....dan blijven ze ook goed voor een tijdje.
Ik snij ze wel in kleine stukjes en vries ze rauw in om in de wok te doen samen met andere groenten. Heb dit verleden jaar ook gedaan ,en met zeer goed resultaat.Wel zeer jonge courgettes zonder de pitten,eigenlijk voor de pitten zich vormen. Grtjs Mia
Ook heel lekker: jonge courgette gegrild en dan besprenkelen met olijfolie, peper en wat verse muntblaadjes erbij. Zou super zijn als ik dat ook in de winter recht uit de vriezer kan maken...een beetje zon op je bord!