Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Recept voor 6 personen Voorbereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten: 6 Golden Delicious appels - 200 g bruine suiker - 50 g boter - 5 cl (2 el) melk
Werkwijze: schil de appels, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd ze daarna in plakken. Zet de plakken weer op elkaar zodat de appels ‘heel’ blijven.
Doe de bruine suiker in de stoofpot, verhit deze en laat het smelten (geen water toevoegen) tot het karamel wordt. Neem de stoofpot dan van de hittebron en voeg boter en melk toe. Roer voorzichtig om een smeuïge, dikke karamel te krijgen.
Doe de appels in de stoofpot bij de karamel. Plaats het deksel erop en zet dit 45 minuten in een voorverwarmde oven van 170°C. Direct opdienen.
Serveersuggestie: decoreer met muntblaadjes en rode bessen.
appels niet schillen klokhuis uitboren witte suiker in het gat doen dan in de schaal goe wa ruby porto doen bestrooien met amandelschilfers in de (microgolf)oven zetten int oog houden,als je wa saus wil en het is opgedroogd er wa water bij doen (of porto)
inderdaad zeer lekker.... probeer ook eens het volgende: hetzelfde receptje als voor de appeltjes met karamel, maar als deze klaar zijn, ze overgieten met een lichte (redelijk vloeibare) vanillepudding, lauwwarm eten om duimen en vingers af te likken!!!!