menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Appels uit de oven met karamel

Ingeroosje

Ingeroosje

Appels uit de oven met karamel

Recept voor 6 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:
6 Golden Delicious appels - 200 g bruine suiker - 50 g boter - 5 cl (2 el) melk

Werkwijze:
schil de appels, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd ze daarna in plakken.
Zet de plakken weer op elkaar zodat de appels ‘heel’ blijven.

Doe de bruine suiker in de stoofpot, verhit deze en laat het smelten (geen water toevoegen) tot het karamel wordt. Neem de stoofpot dan van de hittebron en voeg boter en melk toe. Roer voorzichtig om een smeuïge, dikke karamel te krijgen.

Doe de appels in de stoofpot bij de karamel. Plaats het deksel erop en zet dit 45 minuten in een voorverwarmde oven van 170°C. Direct opdienen.

Serveersuggestie: decoreer met muntblaadjes en rode bessen.
maandag 28 januari 2008 - 14:45
printemps

Printemps

mmmm lekker

probeer ook eens dit

appels niet schillen
klokhuis uitboren
witte suiker in het gat doen
dan in de schaal goe wa ruby porto doen
bestrooien met amandelschilfers
in de (microgolf)oven zetten
int oog houden,als je wa saus wil en het is opgedroogd er wa water bij doen
(of porto)

mvg

an

vrijdag 1 februari 2008 - 12:41
line13

Line13

inderdaad zeer lekker....
probeer ook eens het volgende:
hetzelfde receptje als voor de appeltjes met karamel, maar als deze klaar zijn, ze overgieten met een lichte (redelijk vloeibare) vanillepudding, lauwwarm eten
om duimen en vingers af te likken!!!!
zaterdag 29 maart 2008 - 11:11

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon