menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Lepelhapjes of aperitiefglaasjes vullen

Ga naar meest recente reactie

anneke

Anneke

Heeft iemand ideeën om lepelhapjes te maken of om zo een aperitiefglaasjes te vullen?

Bedankt
Anneke
vrijdag 18 januari 2008 - 20:02
Lysianthus

Tekst aangepast

Lysianthus

Dag Anneke,

'k heb even gegoogled en het staat er vol van ( lepelhapjes intikken )
Hier heb je er al enkele....................

Bijna alles wat op een toastje gegeven kan worden, kunt u als lepelhapje aanbieden.


Snijd gerookte verse vis naar keuze fijn. Leg op de lepels en nappeer met een vinaigrette, die gearomatiseerd is met fijngesnipperde dille.
Omwikkel kleine meloenbolletjes met reepjes rauwe of gerookte ham. Leg ze op de lepels.
Leg een nootje appelmoes in de lepels. Breng daarop een stukje gebakken en afgekoelde bloedworst. Dit hapje kunt u ook warm geven. Zorg er dan voor, dat de appelmoes en de bloedworst warm zijn.
Leg een halve geweekte pruim in de lepels. Bespuit ze met een roosje kruidenkaas.
Leg op de lepels een bedje van luzerne of andere scheutgroenten. Leg er een half gekookt kwarteleitje op met de platte kant naar boven. Klop room stijf. Mix ham fijn met de andere helften van de eitjes. Meng onder de room tot een smeuïge massa. Spuit deze vulling op de halve eitjes en werk ze af met zwarte of rode viseitjes. De viseitjes kunt u ook vervangen door een beetje ketchup.
Leg op de lepels een weinig fijngesneden rode sla of een scheutgroente. Breng daarop een volledig kwarteleitje. Werk het af met een paar viseitjes.
Leg op de lepels een partje pompelmoes of mandarijn. Giet er een beetje cocktailsaus over en garneer met een paar grijze garnalen.
Leg op de lepels een reuzengarnaal. Giet er een beetje cocktailsaus of mierikswortelsaus over en garneer met wat fijngesnipperde kruiden.
Vermeng geplette gekookte eieren met gemalen kaas. Verdeel over de lepels, bestrooi met een beetje paneermeel en beleg het met een mespuntje vetstof. Laat het even uitsmelten in de oven en strooi er daarna fijngehakte verse dille over.
Leg op de lepels een stukje in honing gebakken kippenwit. Versier met een klein selderblaadje.
Pureer gerookte forelfilets met opgeklopte room of een beetje mayonaise tot een goed spuitbare massa. Spuit het mengsel op de lepels en garneer met een klein takje dragon of met bieslooksnippers.
Leg op de lepels een gebakken en afgekoeld appelschijfje. Plaats daarop een gebakken en afgekoeld stukje ganzenlever of andere lever.
Spuit in geblancheerde en afgekoelde peultjes een beetje kruidenkaas. Garneer rondom met een paar reepjes geblancheerde rode paprika.
Steek met een appelboor buisjes uit één of meer appels. Snijd ze in rondelletjes en leg ze onmiddellijk in een geutje cognac of calvados. Laat ze enkele uren in de koelkast marineren. Meng een goed smakende paté met een scheutje port, zodat hij goed kan gespoten worden. Leg op iedere lepel 2 tot 3 appelrondjes en spuit daarop een roosje paté. Werk af met fijngesnipperd bieslook of een nootje.
Snijd gekookt kippenwit en geblancheerde sojascheuten zeer fijn en meng ze met elkaar. Verdeel het mengsel over de lepels. Warm sojasaus lichtjes op met een beetje vetstof. Druppel de saus over het mengsel in de lepels. Dien onmiddellijk op.
Snijd krabsticks in stukjes van 1 centimeter lang. Bet ze droog en leg ieder stukje in een lepel. Giet er een klein beetje warme kerriesaus over en dien onmiddellijk op.
Ontgraat 200 gram verse zalm en hak hem fijn. Meng met 1 eetlepel fijngehakt bieslook, 1 eetlepel gehakte ui, 1 eierdooier en een beetje room. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Vorm met behulp van twee koffielepels balletjes en leg ze op de lepels.
Bak reuzengarnalen in een beetje olie. Pel ze. Schil een appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in fijne stukjes. Verwarm room en breng op smaak met kerriepoeder. Breng op iedere lepel een reuzengarnaal en stukjes appel. Giet de saus er overheen en dien onmiddellijk op.
Klop een fijne leverpastei op met een scheutje port. Spuit daarvan op iedere lepel een roosje. Versier met een sprietje bieslook, dat u rechtop plaatst in de leverpastei.


Het water loopt me al in de mond , ik hou van klein maar fijn...............een vol bord is niet aan mij besteed........liever dégusteren van meerdere dingen..............alvast succes ermee, er staan heerlijke dingen bij............
vrijdag 18 januari 2008 - 20:12
anneke

Anneke

Bedankt ik kijk even
anneke
vrijdag 18 januari 2008 - 21:38
yeline

Yeline

Surf ook eens naar jenthe's keuken.


Grtjs Yeline
vrijdag 18 januari 2008 - 22:23
Lysianthus

Lysianthus

Hij staat nu op jouw advies bij mijn favorieten Yeline , bedankt.
vrijdag 18 januari 2008 - 23:04

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon