menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Perenlikeur

anneke

Anneke

Naar het schijnt kan je ook perenlikeur maken heeft iemand het recept voor mij?
Groeten anneke
maandag 3 september 2007 - 11:20
Eadwine

Eadwine

Perenlikeur.
Voor 1,4 liter likeur van 25°.

- 1,2 kg aromatische peren, volkomen rijp.
- 30 cl alcohol
- 14 cl perenbrandewijn
- 6 cl honing
- 25 cl suikersiroop
Verwijder aangestoken delen, steeltjes en klokhuizen, maar niet de schil. Maak pulp van de gereinigde peren(vb met de mixer) en giet daar meteen alcohol en brandewijn op. Laat zo een week staan in afgesloten bokaal, dagelijks enkele keren schudden. Nadien filteren over koffiefilter en de pulp uitpersen. De uitgeperste pulp ook filteren. Aanzoeten met honing en suikersiroop. Na enkele weken nogmaals filteren indien nodig.
Je kan extra pit geven aan deze likeur door een tweetal dagen op voorhand in de alohol een half vanillestokje, 4 kruidnagels en een kaneelstaafje te laten trekken. Deze drie laatste ingredienten worden niet meer bij de likeur gevoegd.

hopelijk ben je hier iets mee.

grtz,
Edwin.
maandag 3 september 2007 - 14:35
anneke

Anneke

jA TUURLIJK BEDANKT
dinsdag 4 september 2007 - 08:55

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon