Lilian,
leuk dat het gelukt is, dat zal inderdaad erg lekker hebben geroken bij jullie!
Toch nog dit: basilicum drogen heeft weinig nut, éénjarige verliezen hun smaak en geur na drogen haast helemaal, munt is daar een uitzondering op.
Je kan de basilicum fijnhakken en zoals peterselie gewoon invriezen. Als je het in een zakje doet, duw het dan goed plat en in een dunne laag dan kan je makkelijk een stukje afbreken dat je nodig hebt.
Die boters en oliën kan je maken naar jou eigen smaak: bieslook, steentijm en tijm bv
Of peterselie, chinese bieslook, koriander, ....enz
Je kan er ook wat specerijen bijdoen om het wat pittiger te maken: peper, kardemom, piment,cayennepeper,....
Laat je fantasie zijn werk doen en zie wat je zelf lekker vindt.
Als je het in folie wikkelt in een rolletje kan je aangepaste porties maken.
Voor de olie kan je weer gewoon de kruiden nemen die je lekker vindt, gebruik extravergine olijfolie, zonnebloemolie of druivenpitolie.
Je bewaart ze best in het donker en als hij goed is van smaak giet je het door een zeef.
Calendula is goudsbloem, hoe maak je die zalf? Dat heb ik nog niet geprobeerd, heb nog geen kloofjes maar beter voorkomen dan genezen zeker
Groetjes
Ann