menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Kruiden hulp

Ga naar meest recente reactie

Linneke

Linneke

Hoi,

ik heb een kruidentuin zoals jullie al weten...
Maar nu zit ik met wat vraagjes:

Waneer kan ik best de kruiden afdoen en beweren?
Is dat nu al of wacht ik beter even...

Hoe kan ik deze bewaren voor de meeste smaak?
Ik dacht ze fijn te snijden en in een diepvrieszakje te doen en ze in te vriezen ...
Kan ik hun in hun geheel invriezen?
drogen lukt me niet zo goed ....


groetjes xx
dinsdag 4 augustus 2009 - 23:01
Rita1960

Rita1960

Linneke,
kun je een beetje meer specifieker zijn? welke kruiden heb je?? Het ene kruid is wel geschikt om in te vriezen een ander weer niet. De ene kun je wel drogen het andere niet.

groetjes,

Rita

dinsdag 4 augustus 2009 - 23:50
Linneke

Linneke

ja vele ...

Bonenkruid
Dragon > heb er al azijn mee gemaakt, maar wil de blaadjes gesneden bewaren!
Citroenmelisse
Bieslook > die lukt in diepvries...
Oregano > droog ik voor op pizza's en spaghettie saus
Peterselie
Salie (bont)
Pimpernel


Dat zijn ze denk ik



Tijm, laurier, curry, rozemarijn en munt = wintervast... dus kan blijven!

-Ik kan mijn munt en pepermunt laten staan tot ... ???

-En mijn 2 rabarbers (jonge planten) zijn winter hard ?? of moet ik (weet niet wanneer) afdoen ??


greetz
Lin
woensdag 5 augustus 2009 - 20:07
Rita1960

Rita1960

Munt en pepermunt gaan in de winter ondergronds. Blad drogen voor de bloei. voor vers gebruik op het gewenste moment.

Rabarber: nu niets meer aan doen. als je de bladeren araf haalt op dit moment kan de knol geen reservevoedsel aanmaken en sta je volgend jaar naar een leeg stuk tuin te kijken.
Stengels oogsten voor de langste dag van het jaar (ook i.v.m het oxaalzuur gehalte)

groetjes,

Rita
donderdag 6 augustus 2009 - 21:09
Linneke

Linneke

ik bedankt ...

en nu de andere kruiden ???
zondag 9 augustus 2009 - 12:34
annabellie

Annabellie

peterselie lukt ook goed in de diepvries . ik knip ze meestal heel fijn . zo fijn mogelijk zodat ik ze in van die ijsblokmakertjes kan stampen . klaat ze even vriezen zodat het kleine klompjes zijn dan klop ik ze eruit . en vul ze in een diepvrieszakje . en dan maak ik de volgende peterselieblokjes. zodat alles opgewerkt geraakt . en die blokjes vind ik handig zodat je ze apart kan uitnemen voor in soepen en sauzen te doen . vul wel de datum in op je zakjes .
zondag 9 augustus 2009 - 15:35
Rita1960

Rita1960

Hoi Linneke,

Bonenkruid kun je drogen, die van mij blijft redelijk groen in de winter.
Dragon, zou ik ook drogen maar dan wel de hele bladeren en niet snipperen.
Citroenmelisse, gebruik ik bijna nooit in de winter en gaat ook ondergronds
Bieslook, in de winter voor het keukenraam voor vers gebruik.
Oregano, (origanum vulgare, wilde marjolein) vers of drogen
Peterselie, idem als bieslook
Salie, drogen voor de bloei, beter vers blad gebruiken.
Pimpernel.. de kleine.. heb ik niet meer, alleen vers gebruken, hij blijft groen in de winter.
Veel suuces en eet ze van de kruiden!

groetjes,

Rita
zondag 9 augustus 2009 - 19:02
Linneke

Linneke

bedankt rita xxx

ik ga men best doen xxx greetz
de kruiden zijn heerlijk !!
gistere spaghetti saus en soep mmmmm!!! heerlijk

nu nog mer paarse paprika
dinsdag 11 augustus 2009 - 10:50

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon