Van salie kan je ook lekkere thee zetten en die is goed voor je keel.
Let wel op, gebruik van salie nooit te veel, ze bevat een giftige stof thujon die in grote hoeveelheden gevaarlijk kan zijn. Nu moet je je niet ongerust maken hé: het gaat dan wel om erg grote hoeveelheden maar ik zeg het toch maar even.
Koriander, daar kan je de blaadjes ook van eten, niet enkel de zaden, het is wel een kruid dat de meeste mensen of érg lekker vinden of het totaal niet lustte....ik was bij de laatste groep maar heb zolang blijven proberen tot ik bij de eerste groep was
nu vind ik het een supêrkruid, erg lekker in salsa.
Munt is lekker bij vlees, lams bv en aardappelsla.
Basilicum is een match made in heaven met tomaten en alle afgeleide gerechten ervan.
Eigenlijk is het zoals ze hierboven al gezegd hebben: gebruik een beetje en proef telkens, zo leer je snel wat je lekker vindt.
Nog een tip: laat basilicum, kervel, en munt nooit meekoken: dan gaat de smaak verloren.
Groetjes
Ann