Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik ben rucola aan het kweken maar het ziet er nogal "vreemd" uit. Het worden allemaal dunne stengels van 25-30 cm. Er zitten superkleine blaadjes aan 4-7 stuks aan elke stengel. Het lijkt helemaal niet op de rucola uit de winkel met een lang aaneen gesloten blad. Wat ik ook vreemd vind, het staat allemaal in bloei. Heeft iemand hier ervaring mee? is het nog wel te eten?
Rucola schiet nogal rap door met warm weer maar de blaadjes zijn daarom niet minder goed hoor.
Persoonlijk vind ik die bloemetjes heel mooi staan in mijn moestuin. Ik haal de bloemetjes er wel af vanzodra ze uitgebloeid zijn zodat ze geen zaad vormen.
Ik knip er gewoon hele stengels uit en pluk er de blaadjes van.
In 't begin kende je rucola misschien een groeistilstand, en nu, door de warmte, maar ook door
de lange zomerdagen, schiet hij al . De mijne staat nu ook in bloei, maar een nieuw zaaisel komt alweer boven. De blaadjes die je koopt kunnen uit een andere groeiperiode zijn dan degene die
jij aan je plantjes ziet. De kiemblaadjes zijn inderdaad verschillend van de latere blaadjes.
Rucola zaai je best verscheidene malen. Je kan ervan knippen en je plantjes groeien weer bij,
maar wat houteriger. Dat is geen probleem, ze blijven lekker, is het niet in de sla, dan wel
in de soep of in een pesto. Als er veel sleet op zit, trek je je plantjes uit en zaai je weer andere.
Tot laat in de herfst, en zelfs in de winter kan je oogsten. Het gaat even makkelijk als tuinkers.
Wat je in bloempotjes koopt bij producenten die ook kruiden in potjes aanbieden, is dus ook maar
voor tijdelijk gebruik.
Kijk eens bij google, afbeeldingen, daar zie je ook een foto met langere stengels.
rocula is een sla die naar mostert smaakt en lekker als een bedje onder gebakken paling . er is een eenjarige en een vaste soort de vaste blijft laag maar er komen al heel vlug gele bloemetjes in en het lijkt op mostert zaad de eenjarige moet vlug gesneden worden anders kun je het niet meer gebruiken voor de sla maar de bloemen kun je eten.