menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Witloof forceren

Guva

Tekst aangepast

Guva

De tekst bij de foto was blijkbaar verdwenen. Dit had er moeten staan.:
Dit jaar forceerde ik in oktober witloof Mandoline binnenshuis met zeer goed resultaat. Daarna heb ik rond 25 november in mijn koude serre het ras Bingo ingezet in een bak zonder dekaarde maar volledig afgedekt met zware plastiek zodat het binnenin donker is. Ik kweek reeds 40 jaar witloof in mijn serre, maar nog nooit had ik dit resultaat : witloof zonder hart. In de plaats van een puntvorm is het een kelkvorm geworden. Heb je enig idee wat hiervan de oorzaak is of wat ik verkeerd heb gedaan ?
De wortels kocht ik bij een landbouwbedrijf dat oa gespecialiseerd is in witloofkweek en tuincentra bevoorraadt. Aan de wortels kan het naar mijn gevoel dus niet liggen.

Groenten

zaterdag 22 januari 2022 - 11:33
Patrikc

Patrikc

Ik veronderstel dat de vraag is waarom je geen mooi gesloten kropjes krijgt…

Dat is omdat je in de wortel-teeltfase teveel bemest hebt.
zaterdag 22 januari 2022 - 19:24
Guva

Guva

Ik heb de tekst wat aangevuld. Ik kweekte de wortels niet zelf. Ik denk dus dat ik de oorzaak bij mijzelf moet zoeken, maar dat is nu juist het probleem.

Groenten

zondag 23 januari 2022 - 10:27
Bertkris

Bertkris

Aansluitende vraag bij witloof trekken in serre, met of zonder dekgrond: moet er niet regelmatig (hoeveel, hoe dikwijls per week?) aan de wortels water worden gegeven? Samen met nog andere voedingsstoffen?
zondag 27 maart 2022 - 13:29

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon