Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Is er iemand die weet waarom butternut pompoen zo kort houdbaar is. Als ze ongeveer 1,5kg wegen heb ik ze geoogst, het steeltje nogal lang afgesneden, en in de kelder op een rek bewaard. Na een maand of 3 zijn ze een voor een beginnen schimmelen vanaf het steeltje. Wat is hier aan te doen bij de volgende oogst.
Ik lees op uw link over het bewaren.
Je brengt je pompoenen eerst een week binnen – lekker warm en droog – om ze volledig te laten opdrogen. Daarna vorstvrij leggen. Regelmatig controleren. Pompoenen zonder steel eerst opeten.
Ik heb ze afgesneden met een steeltje van enkele cm en daarna in de frisse vorstvrije kelder op een houten rek allemaal naast elkaar gelegd.
Volgende keer leg ik ze eerst een weekje binnen in de keuken, warm en droog.