Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Witte kool voor inmaak
********************
Russische kool: voor 6 weckgla&zen van 290 ml
650 g witte kool, in fijne reepjes gesneden
200 gr uien, in fijne reepjes gesneden
200 gr komkommer, in de kengte door, zaadjes eruit, en fijne ringen snijden
1 grote rode en 1 grote groene” paprika, ontdaan van alles in fijn gesneden
300 ml witte wijn azijn
300 ml water
20 gr zout
3-4 eetlepels suiker
Alle voorbereide groenten met het zout bedekken, en 1 nacht , afgedekt,; koel stellen
Volgende dag, azijn, water en suiker koken,
Van de kruiden mix het sap,afgieten, erg vast aandrukken in de glazen, en afdekken met het suiker azijn mengsel
Glazen sluiten met ring en klemmen, en in heet waterbad steriliseren voor 60 minuten op 100 C°
Witte kool voor inmaak
Bayern kool voor 5 weckglazen van 290 ml
************************************
1 kilo witte kool, fijngesneden
120 gr uien, fijngesneden
80 gr, rauw gerookt spek in blokjes
50 gr varkensvet
Peper en zout
1 teelepel suiker
½ teelepel komijnpoeder of zaad
200 ml witte wijn
2 eetlepels witte wijn azijn
300 ml vlees bouillon
Het spek en de uien glazig bakken in het varkensvet, de kool erbij doen
Met de kruiden op smaak brengen
Wiite wijn, azijn, en bouillon opgieten,
Het kruid afgedekt 30 minuten laten garen
Nogmaals op smaak brengen
Dan het kruid in de klaargemaakt glazen schikken en aandrukken
En naar voorschrift, met gummiring en klemmen sluiten
Inmaken op 100C° gedurende 90 minuten