Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Daarstraks in een tuincentrum een bak gezien waar een bordje 'geënte groenten' bij stond. Het was tegen sluitingstingstijd en ik had geen tijd om dat wat dichter te gaan bekijken, maar het zagen er tomatenplanten uit.
Leek me in elk geval heel bizar. Weet iemand meer?
(Hm, blijkbaar kan je geen karakters met speciale tekens gebruiken in topic onderwerpen. Dat had dus 'geënte groenten???' moeten zijn.)
Net zoals bij fruitbomen rassen geënt worden op onderstammen kan men hetzelfde doen met tomaten, paprika's, komkommers... Zo kunnen de gewenste eigenschappen van de ent (bvb produktie, smaak) gecombineerd worden met bepaalde eigenschappen van de onderstam (bvb resistentie tegen bodemziektes, krachtige groei...). Dus een zaailing van de te enten variëteit wordt geënt op een zaailing van de onderstamvariëteit.
Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd omdat ik altijd heel tevreden ben van mijn zelf gezaaide tomaten en paprika's. Ik lijk wel in herhaling te vallen maar ik vrees dat de meerwaarde zich vooral situeert in de kassa van het tuincentrum.
Er bestaan zelfs tomatenplantjes die geënt zijn op een aardappelplant, zodoende kan je de hele zomer tomaten plukken en in de herfst aardappelen uit de grond halen. Deze plantjes kosten meer dan ze kunnen opbrengen. Ik weet niet of het in België te koop is. http://en.wikipedia.org/wiki/Pomato
k Vraag me af hoe aardappeltomaten dan wel smaken. Want hoe weet je welke eigenschappen je mag verwachten uit de ent en welke uit de onderstam?
Maar als die entprocedure eenvoudig (en dus goedkoper) uit te voeren zou zijn, kan ik me voorstellen dat dat voor de tuinbouw interessant kan zijn.
Alleen kan ik me weinig voorstellen bij hoe dat enten bij groenten moet verlopen. De delen lijken mij te zacht om in elkaar te laten overvloeien? Maar misschien is er daardoor inderdaad maar een klein percentage dat aanslaat en verklaart dat de hogere prijs?