menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Preimot

teo

Teo

Ben al vele jaren tuinier op de traditionele manier,dwz als het echt nodig is toch sproeien tegen plagen. Het probleem is dat de gewone tuinier bepaalde sproeistoffen kan kopen ,zogezegd "bio" die belange niet voldoen aan de verwachtingen. De beroepstuinder daarentegen zal zeker betere produkten kunnen bekomen,daar al hun produkten er prima uitzien . Het is bijna onmogelijk om als gewone tuinier nog mooie produkten te telen. Als voorbeeld geef ik hier zeker het telen van wortelen en winterprei. Dit is reeds het tweede jaar dat zeker 95% vd prei is aangetast door de preimot ,met zeer grote schade tg ,om de moed te verliezen. Heb vandaag alles wat nog rest van 350 preien in de vriezer gestoken .Heeft iemand hier goeie raad voor mij ?
zaterdag 1 november 2014 - 19:02
Patrikc

Patrikc

Insectengaas is de oplossing, dan mag uw prei gerust naast die van de winkel liggen, vergeet ook niet dat die wel een beetje opgekuisd wordt voordat hij naar de winkel gaat.

De prei van de beroepsteler ziet er mooier uit omdat die beroepsteler om de haverklap zijn spuit bovenhaalt, niet per se omdat die betere produkten heeft. Die frequentie kan je zelf als hobbytuinier niet bijhouden, zelfs niet als je niet vies bent van pesticidegebruik.

Idem voor de wortelen.

Overigens, de traditionele manier van tuinieren is zonder sproeistoffen, tuinieren wordt al gedaan van lang voordat er sproeistoffen bestaan.
zaterdag 1 november 2014 - 19:49

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon