Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Laat je bij een zoete puntpaprika de paprika's aan de plant rijpen of kan je ze afsnijden en dan binnen laten rijpen ? ik heb nl een plant staan in open lucht en ik heb schrik dat de paprika's gaan beginnen rotten als ze te lang bij regenweer blijven hangen .
Ik heb geen ervaring met dit ras maar een paprika rijpt nooit na geplukt te zijn. Ze moeten dus minimaal hard, donkergroen en glimmend zijn maar om lekker zoet te worden moeten ze aan de plant rood worden.
En ik stel deze vraag ook bij Spaanse pepers, worden deze nog rood, ik het daarstraks een tak die bezweken is onder het gewicht moeten afknippen en heb de pepers natuurlijk geoogst, zijn deze groen bruikbaar? Iemand suggestie wat ik er mee kan bereiden?
Ik heb een peperplant in pot staan op mijn terras, zuidgericht. Deze worden rood aan de plant, en dan pas oogst ik ze. Wat te doen met groene pepers weet ik ook niet...