Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
ik heb zwart-oog bonen die ik vandaag van de struiken gehaald heb.
Wat moet ik hier nu mee doen? Verder laten drogen, en dan?
ik heb ergens een recept gelezen waarbij je de gedroogde bonen eerst tien minuten in water kookt, dan de pot van het vuur halen en de bonen zo laten staan. vervolgens moet je ze 30 tot 40 minuten laten garen op een lager vuurtje.
Kan je ze daar tussenin invriezen? Of kan ik ze nu best gewoon laten drogen en bovenstaande pas doen als we ze willen klaarmaken?
Beetje laat maar ik zou zwartoogboontjes gewoon behandelen als een droogboon. Voor het koken een paar uur in water weken. Dat bevorderd de kooktijd. En verder gebruiken als ieder bonenrecept.