Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
ik had verleden jaar zoete italiaans tomaatjes gekregen , daarvan wil ik dit jaar zaadjes overhouden. nu heb ik alles al uitgeprobeerd om deze zaadjes los en droog te krijgen maar dit mislukt telkens. deze klitten aan elkaar en beschimmelen
kan iemand mij wat ideeen geven om dit op te lossen
Er zijn verschillende manieren om tomatenzaden te nemen voor volgend jaar. De gelei wat om de zaden zit moet er sowieso af. Daarvoor doe ik ze met een beetje water in de staafmixer en mix ze dan goed. En nee.....de zaden gaan er niet door kapot! Vervolgens doe ik alles in een zeef en spoel er zoveel water overheen dat ze echt goed schoon zijn. Dan haal ik ze uit de zeef en zorg dat ze allemaal los op een stuk keukenrol komen te liggen. Een week of 2 goed laten drogen en klaar.
Ik vind dit de meest makkelijke en vlugge methode. Succes!
Ik laat ze een paar dagen gisten met een klein beetje water,spoel ze vervolgens grondig door een zeef en doe ze op keukenrol. Vermits ze dan droog zijn schraap ik ze met mesje af en leg ze op een dessertbordje zonder papier. Dit bordje zet ik bovenop het vensterblad boven de verwarming of in de zomerperiode in de zon.De dag erna kan je ze allemaal losmaken van het gladde bord,dan lat ik ze nog een paar dagen op dit bordje liggen en ze zijn klaar om mooi droog te verpakken.