Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik heb vorig jaar in Italie de bonen op onderstaande foto gekocht. Ik heb nu een 5 tal planten die vele dikke bonen gemaakt hebben. Ter grootte van een knikker. Ik heb er al een paar weggelegd om te drogen voor volgend jaar. Echter, de rest hangt nog aan de plant en zou ik graag willen bereiden. Maar ik weet niet goed hoe eraan te beginnen. Kook je die gewoon af en bij de soep gooien, afkoken en dan bij chili con carne, afkoken en samen met rode saus maken?
Hoe kan je ze klaarmaken voor diepvries? Als dat al mag/kan?
Dat zijn toch droogbonen? Die gaan/ hoeven de vries niet in, kun je goed gedroogd zo bewaren en gebruiken wanneer nodig.... een heerlijke bonenschotel of inderdaad bij de chilli concarne.....
Die ik voor volgend jaar ga gebruiken laat ik zo lang mogelijk aan de plant, zeker totdat de buitenschil bruin is geworden, dan zijn ze mooi groot en volgroeid.....