menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Zuur smakend blad tot in winter te oogsten

Ga naar meest recente reactie

Knijntje

Knijntje

Hoi hoi,

Laatst heb ik bij een bekende een plant gezien waarvan je het blad kunt eten. Het smaakte heel fris en zuur. Ze wist de naam niet. Je kon er tot in de winter van oogsten zij ze. Heeft iemand misschien een idee wat het geweest kan zijn?

Het blad zag er heel standaard uit voor een blad. Gewoon groen dus. Verder kan ik er niet zo veel van zeggen. Behalve dat het heerlijk zou zijn voor in een salade

Ben benieuwd...
alvast bedankt
vrijdag 10 juni 2011 - 13:22
hugo

Hugo

Is het somsdeze, wij noemen dat 'zurkel'

[afbeelding verwijderd niet-https]

groetjes
vrijdag 10 juni 2011 - 13:38
derosse

Derosse

Ik dacht ook aan zuring (zurkel)
vrijdag 10 juni 2011 - 13:57
Knijntje

Knijntje

Het lijikt er wel behoorlijk op voor zover ik het onthouden heb. Bedankt . Ik ga proberen of dit hem is. Binnenkort eens wat zaden bestellen .

Ik heb wel begrepen dat je er niet teveel van moet eten omdat er flink wat oxaalzuur in schijnt te zitten...
zaterdag 11 juni 2011 - 13:35
Claudia69

Claudia69

Zurkel is lekker in puree met een gepocheerd eitje
Ik dacht ook aan winterpostelein, maar dat heeft een ander blad...
zaterdag 11 juni 2011 - 22:45
cetinel

Cetinel

winterpostelein is toch niet zuur??
ik heb hier maagdenzuring en guess what: er is er een bij met een bloeistengel
zaterdag 11 juni 2011 - 23:57
inderal

Inderal

Aan de foto te zien denk ik ook direct aan zurkel. Allé, de onze ziet er toch eender uit. Ik laat een aantal planten zaden krijgen om die dan terug te gebruiken. Bij de rest van de planten trek ik 'de stok' eruit.
zondag 12 juni 2011 - 09:09
cetinel

Cetinel

maagdenzuring krijgt normaal geen zaad....heb het al verschillende jaren staan en nu ineens komt er bij 1 zaad in....
zondag 12 juni 2011 - 12:40

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon