menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Wisselteelt in overgenomen volkstuin

fsachs78

Fsachs78

Vanaf dit jaar heb ik een volkstuintje van 200 m2! Ik ben er heel blij mee en kan niet wachten tot het weer wat beter wordt!

[afbeelding verwijderd niet-https] http://www.flickr.com/photos/fsachs78/5357239199/

In de tussentijd kan ik natuurlijk opruimen, tegels rechtleggen en indelen in vakken. En daar ontstaat mijn probleem. Ik heb geen contact met de vorige eigenaar, dus ik weet ook niet hoe hij de tuin had ingedeeld, laat staan waar welke groenten stonden...

Kan het kwaad nu een goed wisselteelt schema te gaan beginnen in willekeurige vakken? Stel dat bepaalde groenten vorig jaar ook op dezelfde plek stonden, ondervind ik daar meteen problemen van?

Heeft iemand goede tips om zoveel mogelijk problemen te voorkomen?
Bedankt!!

Gr. Francois
zondag 16 januari 2011 - 10:57
garfield

Garfield

Ik zou wel proberen om zoveel mogelijk informatie over de vorige jaren te gaan zoeken. Vooral voor aardappelen is dat wel belangrijk. Je kunt de mensen van het bestuur dit vragen, maar ook de mensen die naast je tuinieren. Die zul je misschien nu nog niet kennen, want je ziet ze nu nog niet op de tuin. Nog even geduld dus.
De meeste volkstuinders doen trouwens weinig aan wisselteelt. Alleen voor de aardappelen maken ze een uitzondering. Als je weet waar de aardappels de vorige jaren hebben gestaan, zou ik verder mijn eigen schema volgen. De kans bestaat dan dat je wat minder opbrengst hebt, als je per ongeluk iets helemaal fout hebt staan. Het eerste jaar moet je ook nog veel leren en mag er wat misgaan. Het jaar daarop zal weer beter zijn.
zondag 16 januari 2011 - 13:05

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon