menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Winterzaai

Ga naar meest recente reactie

Semie

Semie

Op het "Bloemen en planten"-forum stond een tijdje geleden het onderwerp winterzaai. Ik heb nu een website gevonden (Engelstalig) waar heel veel informatie over dit fenomeen valt te lezen http://www.wintersown.org/

Het schijnt, dat je zelfs paprika en tomaat kunt winterzaaien! Ik ben nieuwsgierig, dus ik ga het zeker uitproberen. Het principe werkt als volgt: in een minicontainer (bijv. een plastic champignon of tomatendoosje) maak je indien nodig afwateringsgaatjes en verluchtingsgaatjes. Die vul je met potgrond, zaadje erin, deksel erop en (event. gestapeld) buiten in een krat o.i.d. zetten, zodat jet niet kan wegwaaien. En dan gaat moeder natuur aan het werk. Het zaadje gaat kiemen op de voor haar beste tijd en de kleine zaailing komt al gehard op. Als deze op een gegeven moment wordt uitgepland, heeft het plantje geen last van temperatuursschommelingen.

Het lijkt mij dat het moet kunnen lukken, aangezien mijn buurman op de volkstuin ineens tomatenplantjes had, daar waar hij ze niet zelf gepland had, maar op de plek waar de tomaten het jaar daarvoor hadden gestaan. En de winter was bar, vorig jaar.

Ik hou jullie op de hoogte van de vorderingen. De beste tijd om te zaaien is december, dus ik moet nog even geduld hebben.

Groetjes,
Yvon
zaterdag 6 november 2010 - 12:52
palmtree

Palmtree

We zijn al een maand verder,heb je al resultaat?
maandag 3 januari 2011 - 16:01
Jonna

Jonna

@ palmtree,

Wellicht heb je niet goed begrepen wat 'winterzaaien' is. Er kan inmiddels wel wat resultaat zijn, maar het gros komt pas veel later op, zeker de tomaten.
Zie hier een uitleg over het winterzaaien. http://forum.tuinadvies.be/forum_topic.php?hid=6&sid=7&page=1&tid=30093

Jonna
http://www.seedsite.eu
maandag 3 januari 2011 - 20:00
Jonna

Jonna

Nog een poging om de link naar het winterzaaien te laten werken
http://forum.tuinadvies.be/forum_topic.php?hid=6&sid=7&page=1&tid=30093
maandag 3 januari 2011 - 20:01
palmtree

Palmtree

Idd had heel iets anders begrepen,had het helemaal verkeerd op.
dinsdag 4 januari 2011 - 21:56

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon