Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Op een pakje zaad van rucola las ik o.a. een advies van de verdeler over het gebruik van deze groente nl. 'NOOIT KOKEN'. Toeval wou dat ik dit las nadat ik juist een grote hoeveelheid rucola in mijn groetensoep had gedaan. Achteraf heb ik niets verkeerds geproefd, maar toch was ik niet 100% gerust in deze zaak. Vandaar mijn vraag: weet er iemand waarom raketsla nooit zou mogen gekookt worden?
Op Internet gevonden: “Eruca sativa” Rucola ook wel ‘raket’, 'roquette' of 'notenkruid. Het is een slasoort met een pikante nootachtige smaak. Deze fijne bladgroente wordt in jonge toestand geoogst en veel gebruikt in de mediterrane keuken. Het is een onmisbaar bestanddeel van de Zuid-Franse 'salade mesclun'. Gebruik: Rucola kan als spinazie worden bereid maar doorgaans wordt het als rauwkost gebruikt. Rucolablaadjes verwerkt u rauw in groene salades, aardappelsalade en tomatensalade. Ze smaken ook zeer lekker in koude en warme pastaschotels. Gekookt en gepureerd kan u rucola aan soepen en sauzen toevoegen als extra smaakmaker. Met rucola kan u ook een pestovariant bereiden. Medische eigenschappen: Rucola werkt vochtafdrijvend en maagversterkend. Volgens kruidenkenners uit vroegere tijden verlicht rucola pijn.
Beste forumvrienden bedankt voor jullie reacties. Ik had ondertussen ook de zaadhandelaar aangeschreven en die verklaart nu het volgende: " de vermelding 'NOOIT KOKEN' is een drukfout en zal er bij de volgende druk niet meer op verschijnen. Eet dus gerust rucola die gekookt is, er is geen enkel gevaar." Voilà probleem opgelost. Nogmaals merciekes voor de antwoorden.