Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/tuinvrienden/forum/10/groenten/2925/nieuwzeelandse-spinazie

menu
Tuinadvies
0

Nieuwzeelandse spinazie

Ga naar meest recente reactie

Paulette

Kan iemand mij vertellen hoe en waar het zaad groeit van de nieuwzeelandse spinazie en wanneer het oogstbaar is?

woensdag 4 oktober 2006 - 21:59

Andre

Paulette


Het gewas heeft de opmerkelijke eigenschap vegetatief verder te groeien Je kunt dus gelijktijdig rijp zaad oogsten en blad plukken Het zaad is rijp in september maar valt nogal gemakkelijk uit Daarom gebeurt het nogal eens dat men in het voorjaar jonge plantjes vindt, die uit dat afgevallen zaad ontstaan zijn Deze jonge plantjes kunnen voor de nieuwe oogst gebruilkt worden

Grt andre
woensdag 4 oktober 2006 - 23:22

Paulette

Ik heb wat laat gezaaid denk ik en nog geen rijp zaad waargenomen.

Wordt het zaad bruin als het rijp is? Of hoe kan ik het anders herkennen?

Alvast bedankt, Paulette
woensdag 11 oktober 2006 - 21:45

Andre

Maak je maar geen zorgen over dat zaad, volgend seizoen zult je genoeg plantjes over hebben om verder op te kweken

andre
woensdag 11 oktober 2006 - 23:10

Paulette


Het zijn geen zorgen hoor andre, ik vind het alleen leuk om zaden te oogsten en te ruilen. En als het niet wil, ik heb nog zaad liggen van een ruil met Lisa. Het is een prachtige plant.
Bedankt, Paulette

donderdag 12 oktober 2006 - 08:57

Tekst aangepast

Bowie

Paulette heb je voor mij wat zaad van die Nieuw-Zeelandse spinazie?

Is de smaak zoals gewone spinazie?
donderdag 12 oktober 2006 - 12:58

Lacegarden

de smaak is gans anders
het blad is ook dikker
persoonlijk heb ik deze spinazie liever dan de gewone
ik maak ze klaar in boter, peper, zout en foelie
daarna de gestoofde bladeren in een schel gerookte zalm draaien
en serveren met een doodgewone aardappelstoemp
donderdag 12 oktober 2006 - 16:43

Tekst aangepast

Paulette

Hoi Tania,
Je mag een deel van het zaad wat ik van Lisa gekregen heb wel hebben. De spinazie smaakt sterker dan gewone, maar het oogst ook gemakkelijker omdat het blad groot en dik is en je het gemakkelijk van de plant plukt zonder de plant te beschadigen of uit te trekken. Er zit ook weinig zand e.d. tussen.

Lacegarden bedankt voor het recept, dat lijkt me heerlijk!

gr. Paulette

[afbeelding verwijderd niet-https]
vrijdag 13 oktober 2006 - 21:59

Lacegarden

het is ook zeer lekker met roereieren
je kan het zeer vlug klaarmaken in de micro
de blaadjes goed spoelen, in een schaaltj doen, een klein beetje water,
kruiden met peper, zout en een beetje nootmuskaat

een paar min in de micro, het overtollige water afgieten, een bejte boter op laten smelten

maar nu ik op stage geweest ben in de Ardèche ga ik ipv boter, zachte olijfolie erop gieten.
past bij heel veel vissorten ook.
ik heb er ook al een quiche van gemaakt met kaas en light room

vrijdag 13 oktober 2006 - 22:20

Paulette

genoeg genoeg! ik begin te kwijlen!

Ik maak er een lekkere saus voor de spaghetti van met ui, gehakt, tomaten uit blik, room, knoflook en tabasco saus.

Paulette
vrijdag 13 oktober 2006 - 22:25

Paulette

[afbeelding verwijderd niet-https]

Oh ja en wisten jullie dat dat op de foto 1 plantje is!
Dan wel een plantje met een doorsnede van 3 meter. Een regelrechte bodembedekker.

Paulette
vrijdag 13 oktober 2006 - 22:29

Bowie

Bedankt Paulette.
zaterdag 14 oktober 2006 - 18:59

Lisa

de nieuw-zeelandse -spinazie smaakt heel lekker
grtjs,lisa
zondag 15 oktober 2006 - 07:51

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken