Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Heb zaadjes gekregen (en gezaaid) van de Turkse muts en deze groeien zeer snel... Ik vroeg me af of die pompoen goed is voor consumptie (op het pakje staat van wel) en wanneer zijn ze 'rijp' om te oogsten? Heb geen flauw idee hoe lang ze nog moeten groeien...
Als je ze zou willen eten heeft het de voorkeur om ze zo jong mogelijk te plukken. Denk hierbij aan de courgette, hangt ie er te lang aan, dan zijn ze een stuk minder lekker. Ik zou bovenstaande exemplaren dan ook niet meer eten maar voor de sier gaan gebruiken. De beste tijd om te oogsten is als het steeltje van de Turkse Muts begint te verhouten. Op deze mnaier heb je veel minder kans op uitval door schimmel en rotting. Succes,
Hallo Veke . Turkse mutsen zijn er voor de sier , niet om te ten . Neem dan pompoenen , die zijn er voor geschikt , turksemutsen zijn eigelijk te mooi om te eten. Maar het proberen waard, doe dan als de vorige mailer . eet smakelijk.