Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
ik heb nu sinds een jaar mijn eigen groententuintje waar ik dagelijks van geniet. Het enige probleem is dat mijn grond steeds vastregent na een fikse bui en dan steenhard wordt. Kan ik voor de winter iets toevoegen aan de grond teneinde dit probleem op te lossen
Zou de grond eens goed omspitten en compost of goed verteerde stalmest aan toevoegen en invendueel een groenbemester zaaien bijvoorbeeld snijrogge en in het seizoen veel schoffelen. Als je spit probeer ook de grond in de spitvoor los te maken met een spitvork
Wij zitten hier ook met zo'n grond. Het is zware zandleemgrond. De bodem is nu keihard. We hebben verleden week aardappelen gerooid en er was veel aarde mee op de machine. Het heeft ook de hele meimaand geregend en dit heeft het meeste kwaad gedaan. Maar ja, wat doe je aan het weer.
Wij hadden verleden jaar voor de winter half verteerde compost open gestrooid , na de winter voor het spitten het onverteerde weggeharkt , en de structuur van de grond is heel veel verbeterd , nu gaan wij weer hetzelfde doen . Ik zou zeggen als u zelf compost maakt , probeer het , het verschil merkt men .
Ik woon ook in een gebied met heel zware, maar uiterst voedzame leemgrond (van de aarde die men uitgehaald heeft voor onze kelder zijn zelfs bakstenen gemaakt !!)
Ik heb deze grond vermengd met pure bosgrond uit de kempen (of je zou ook simpelweg wit zand of metszand kunnen gebruiken. Goed gefreesd en nu is ie