menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Suikermais

Leentje

Leentje

Aangezien ik doodgraag suikermaïs eet, heb ik dit jaar heel enthousiast redelijk wat zaadjes geplant.
Ze zien er tot hiertoe allemaal pico bello uit. Verleden jaar hadden wij heerlijke kolven!!

Ha, en nu denk ik dat het er teveel gaan zijn. Meer dan drie à vier kolven per keer opeten, kan ik zelfs niet


Iemand een idee, of je suikermaïs op de één of andere manier kunt bewaren?
Dank bij voorbaat!

Groetjes,
Leen
donderdag 7 september 2006 - 21:02
andre

Andre

Leentje

voor verdere bewaring moet je altijd eerst de verse ontbladerde kolf 8 à 10 minuten blanceren. Daardoor wordt de omzetting van suikers naar zetmeel stop gezet. Daarna kunje ofwel de korrels lossnijden en laten drogen ofwel de gehele kolf invriezen ofwel de kolven boven eenzachte warmtebron drogen tot de korrels na enkele weken keihard zijn. Wring ze dan uit de kolf en bewaar ze in papieren zakken of glazen bokalen. Voor bereiding de korrels minstens 2 uur laten weken. Een klein uur zacht laten koken.

andre
donderdag 7 september 2006 - 21:37
Leentje

Leentje

Bedankt André!

Groetjes,
Leen
zaterdag 9 september 2006 - 18:17

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon