Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Aangezien ik doodgraag suikermaïs eet, heb ik dit jaar heel enthousiast redelijk wat zaadjes geplant. Ze zien er tot hiertoe allemaal pico bello uit. Verleden jaar hadden wij heerlijke kolven!!
Ha, en nu denk ik dat het er teveel gaan zijn. Meer dan drie à vier kolven per keer opeten, kan ik zelfs niet
Iemand een idee, of je suikermaïs op de één of andere manier kunt bewaren? Dank bij voorbaat!
voor verdere bewaring moet je altijd eerst de verse ontbladerde kolf 8 à 10 minuten blanceren. Daardoor wordt de omzetting van suikers naar zetmeel stop gezet. Daarna kunje ofwel de korrels lossnijden en laten drogen ofwel de gehele kolf invriezen ofwel de kolven boven eenzachte warmtebron drogen tot de korrels na enkele weken keihard zijn. Wring ze dan uit de kolf en bewaar ze in papieren zakken of glazen bokalen. Voor bereiding de korrels minstens 2 uur laten weken. Een klein uur zacht laten koken.