Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
kennen jullie het cicoria plantje ? (cicorium intybus) het groeit hier ,nu er weer es wat regen valt, zo'n beetje overal langs wegen maar ook in weilanden(waar ik het zoek) wordt gekookt , is ietsje bitter maar erg lekker alleen in herfst en voorjaar wordt het geconsumeerd en is erg geliefd hier en...gratis!
ja kan het ook zaaien maar dit "wilde" plantje is lekkerder
Ja, ik ken het plantje, maar het komt hier niet zo veel voor. Persoonlijk vind ik de echte witlof en andijvie toch lekkerder. Lijkt ook wel op een doorgeschoten en bloeiende andijvieplant. 't is er ook familie van.
Als jij dit eet, eet je dan alleen de bladeren of eet je de bloemen ook? Kook je het of eet je het rauw.
Let a.u.b. wel op dat je alleen planten uit een weide neemt die niet bespoten is.
dit plantje wordt geconsumeerd ver voor ie gaat bloeien en is dan nog tamelijk klein dus we eten alleen de bladeren (en onbespoten) het is ook een hele gezonde groente hele jonge plantjes kan je rauw door de sla doen maar ik kook het meestal, daarna even in de pan met olijfolie,knoflook,zout/peper