Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik ben sinds een paar maanden aangestoken door het moestuin-virus. Ben begin mei fanatiek begonnen in een volkstuin van 120m2, lees alles wat ik maar te pakken krijg over groententuinen maar heb gaandeweg toch steeds meer vragen. Vandaar mijn inschrijving op deze forum!
Mijn eerste vraag aan jullie: wanneer kan je de spaghetti pompoen oogsten? De meeste pompoenen kunnen pas in augustus-september, maar dit is een cucurbita pepo. Zou hij dan onrijp geoogst kunnen worden, zoals de courgette? Ik heb 3 planten staan (eind mei uitgeplant) die het heel goed doen en waar inmiddels al 2 pompoenen aan zitten van zo'n 24cm, 2 rond de 16cm en nog een flink aantal kleinere. Wat denken jullie?
Als ik weer naar de tuin ga zal ik eens wat foto's nemen om jullie mijn vorderingen te laten zien.
Oh wat gaaf! Dan staat er dus spaghetti pompoen op het menu vanavond! We hadden eerder al courgettes uit de tuin gegeten maar dit vind ik echt feest! Groetjes, Sandra
spagettipompoen Die dankt haar naam aan het draderig vruchtvlees dat wat lijkt op spagetti. De vruchten kook je in hun geheel gedurende 20 minuten. Daarna snij jeze open en haal je de spagettiaachtige draden er met een vork uit. Het is een matig rankende pompoen. De vruchten zijn ovaal en witachtig van kleur tot lichtgeel bij rijpheid. De schil is eerder zacht. Ze zijn goed te bewaren.
Ik ken een recept van toen ik nog in Frankrijk woonde, maar heb dat nog niet met mijn eigen pompoenen geprobeert. Vrijdag heb ik de eerste die ik oogstte gekookt en toen in een pasta sausje gedaan met vis, zeevruchten, kruidenkaas, mosterd, crème fraîche, citroen, peper, zout en bouillon. Erg lekker zei mijn man, ik kon het zelf namelijki niet eten omdat ik vrij plotseling ziek was...
Inmiddels heb ik de spaghetti pompoen zelf ook kunnen proeven en oh wat was dat lekker!! Ik heb het 'gewoon' in een bolognaise saus gedaan, met pasta. Het heeft een zachte smaak, niet echt te vergelijken met iets anders vind ik. Het werden niet echt slierten, ik denk dat ie daar nog iets te jong voor was, maar de aanzet was er wel. Dat recept uit Frankrijk ga ik volgende keer proberen, is heel simpel: de pompoen koken en als het gaar is opensnijden, de slierten met een vork eruit schrapen en in een ovenschotel doen. Daarbij creme fraiche en kaas, peper zout bouillon en -uiteraard- knoflook. Alleen weet ik nog niet wat ik daar bij zou kunnen maken om het menu compleet te maken. Iemand een ideetje?
Een beetje outdated: Ik snij de mijne in de helft, haal de pitjes eruit, leg de holte vol met kaas, kruiden etc en steek ze in hun schil op de bolle kant de oven in, na een half u-40 min rechtstreeks uit de pompoen eten ipv extra afwas te maken.