Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
En het schijnt dat ze nog redelijk pittig zijn ook.
Er is ondertussen nog een kleur bij gekomen, een aantal zijn overgegaan in diep oranje. Het plantje doet zijn naam Bolivian Rainbow echt wel eer aan en daar komt nog bij dat zoals je ziet het plantje een mooie opbrengst geeft, voor mij is het nu al een van de favorieten.
De vruchtjes, maar ook de blaadjes hebben een mooie kleur. Liggen er cacaodoppen bovenop de aarde ?
Gedurende de periode dat je van je favorietjes eet, zal je wel een geprikkelde mond hebben. Zijn ze goed verteerbaar ?
mvg, florentina
Inderdaad, ook de blaadjes neigen naar ene paarse kleur. Op de aarde zie je hier en daar kleibolletjes liggen, die soort die ze gebruiken voor hydrocultuur. Die zijn voor 10 procent ingemengd in de potgrond, samen met 5% lavakruim van DCM. Dat is om de drainage te bevorderen, pepers hebben namelijk niet zo graag natte voeten.
Het eten valt wel mee, maar je mag niet aan je ogen komen als je de zaadjes eruit haalt, ik heb m'n lesje ondertussen al terug geleerd voor dit jaar hoor
Alle pepertjes zijn doorgaans goed verteerbaar, de problemen beginnen meestal nog na de vertering als je er teveel van eet, als je begrijpt wat ik bedoel
Mooi zeg, die pepertjes. Ik had er dit jaar ook gezaaid, twee keer maar niets is uitgekomen. Vond ik heel spijtig want volgens de foto op het pakje waren het er ook hele mooie. Ajoema-type Red, fruitig en matig heet. Ken je er nog die matig heet zijn? Want ik vind het lekker maar kan niet tegen de écht hete! Ann
Mooi zeg, die pepertjes. Ik had er dit jaar ook gezaaid, twee keer maar niets is uitgekomen. Vond ik heel spijtig want volgens de foto op het pakje waren het er ook hele mooie. Ajoema-type Red, fruitig en matig heet. Ken je er nog die matig heet zijn? Want ik vind het lekker maar kan niet tegen de écht hete! Ann
Pepers willen nogal eens moeilijk doen bij het zaaien, belangrijk daarbij is dat ze op de juiste temperatuur worden gehouden, best ergens tussen 21°C en 28°C, en dan nog wil het al eens mis lopen, de kiemkracht gaat ook snel verloren bij verkeerde stockage van de zaden.
Er zijn er zelfs die helemaal niet heet zijn, maar eerder naar zoet neigen, ik denk daarbij aan Aji Dulce, of zere weinig pikant is bvb. Numex Suave
Herinner er mij aan tegen eind september, dan stuur ik u wat zaden van verschillende soorten op, samen met wat meer info over het zaaien en opkweken.
Natuurlijk wil ik u gerust ook wat zaden sturen, zelfde als voorgaande, herinner er mij aan tegen eind september, dan zal ik van de meeste soorten geoogst hebben en dus zaden voorhanden hebben.
De soort hier is inderdaad een ornamentale, maar die zijn allemaal ook eetbaar. Loop nu niet meteen naar de winkel om er een te kopen om van te eten, deze zijn doorgaans gesproeid met straffe insecticide/herbicide, dat kunnen ze omdat voor sierplanten de regels losser zijn met betrekking tot wat er op mag worden gespoten.
Van tomatillo's heb ik van drie soorten zaden, had er dit jaar twee soorten staan maar één heeft geen enkel vruchtje gekregen. De bloemen blijven komen maar geen vruchten, ik vrees ook beetje voor andere soort. Misschien doe ik iets verkeerd. Van andere tomaten heb ik denk ik van zo'n twintig soorten zaad, heb je voorkeuren? Ann
Wow Steven, Als ze zo lekker zijn als ze eruit zien!!! Ik heb nooit gedacht dat er zoveel verschillende waren. En zeker niet dat je ze zelf kan zaaien. Ik ken enkel die welke Jan bij n'en kebab krijgt Stom he ! gtjs adrienne
Vind ze ook ongelooflijk mooi. Werkelijk ze zijn prachtig! Ik vind ze zo mooi dat ik er eigenlijk echt graag gewoon een foto van zou hebben, misschien om als bureaublad te gebruiken
Dus zou ik ook el graag zaden hebben. Ik heb echter nog maar één keer proberen pepers te zaaien in een pot in huis en dat is grandioos mislukt In den hof de paprikas en pepers (vertokken met kleine plantjes) gaat wel goed!