Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/tuinproblemen/6/brandnetels

Brandnetels

Brandnetels bestrijden

In Nederland en België komen de grote brandnetel en de kleine brandnetel voor. De bloemtrossen van de grote brandnetel hangen in okselstandige aren, van de kleine brandnetel staan ze rechtop. Beide brandnetels hebben brandharen aan de stengel en aan de onderzijde van het blad.

De bovengrondse delen van brandnetel zijn rijk aan carotenen, vitamine C en ijzer. Ook komt vitamine D in de plant voor. Tot 20 % aan kiezelzuur, kalium en nitraat kan in de plant voorkomen. Gedroogde brandnetels, liefst voor de bloei, zijn een goed voer voor geiten en konijnen, vanwege het hoge eiwitgehalte. Geiten eten de grote brandnetel ook graag vers. Zeer jonge planten, die nog geen brandharen hebben, kunnen vers aan konijnen gevoerd worden.

De Romeinen die in onze koude streken gelegerd waren, haalden soms brandnetels over hun benen om het warm te krijgen. In de Middeleeuwen maakten de monniken kleine zweepjes van brandnetelstengels en sloegen hun lichaam ermee als boetedoening.


Bestrijdingsproducten die gebruikt worden tegen: Brandnetels

For-gazon tegen distels en netels

Naar dit product in de webshop

Tegen distels en netels. Spaart het gras!

Bestrijden van netels, distels, boterbloemen, klavers, madeliefjes, paardebloemen, varkensgras, weegbree, zuring,... waarbij het gras in uw gazon, graskant of weide gespaard blijft.

Verpakking: 200 ml goed voor 20 liter water

Toepassen met sproeier of fijne gieter.

Samenstelling: 20 g/l dicamba, 70 g/l MCPA, 42 g/l mecoprop-P, 70 g/l 2,4-D
Erkenning nr: 9006/B
Formulatie: [SL] Met water mengbaar concentraat
Dosis: 100 ml/10 liter water/100 m²
Wordt geleverd met maatbeker.

Kan gebruikt worden bij problemen zoals: Brandnetels, Distels.