menu
Tuinadvies

Reacties op planten

Phlox paniculata 'Rijnstroom' - Floks, vlambloem

De plant is vatbaar voor schimmels, zet de in goed doorlatende grond. Verwijder in het najaar de plantstengels.

Om langer van de bloei te genieten, snoei eens een gedeelte van de plant in mei en juni. Je zult zien dat het gesnoeide deel later zal bloeien met meer bloemen.

Rhododendron 'Shamrock' - Rododendron

Vergeet de uitgebloeide bloemen niet te verwijderen (knop eraf draaien).
Snoeien is niet aan te bevelen.

Prunus triloba - Amandelboompje

Voor een boompje op stam is het te adviseren te snoeien kort na de bloei. De Prunus Triloba bloeit op het hout dar het voorgaand jaar gevormd is. De bloemen groeien op de plek waar het voorgaand jar blad heeft gezeten, meerdere bloemen naast elkaar is gebruikelijk.

Abelia x grandiflora 'Edward Goucher' - Abelia

Snoeien kun je het best doen in maart (na de laatste nachtvorst) of eind september (herstel periode voor de winter is aan te bevelen).

Narcissus 'Tête à tête' - Narcis

Deze narcis wordt graag in en groep gepland. Ook doet deze narcis het naast de vollegrond goed in bloembakken. Is geschikt voor verwildering, maar kan ook prima op de vaas gezet worden.

Plaats de bol met de punt naar boven, ongeveer 10cm uit elkaar in de losgemaakte grond. De Narcissen Tête à Tête bloeien vroeg in het voorjaar.

Narcissus 'Mini Pink Pride' - Narcis

Deze narcis wordt graag in en groep gepland. Ook doet deze narcis het naast de vollegrond goed in bloembakken. Is geschikt voor verwildering, maar kan ook prima op de vaas gezet worden.

Plaats de bol met de punt naar boven, ongeveer 10cm uit elkaar in de losgemaakte grond. De Narcissen Pink Pride bloeien vroeg in het voorjaar.

Helleborus orientalis - Lenteroos, nieskruid

Verplanten/splitsen:
De helleborus is een plant die eind augustus / begin september in rust positie is. Hierdoor kan hij het best in deze periode verplant of gesplitst worden.

Terug naar boven icoon