Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/tuin/40505/lino/reacties-op-planten

menu
Tuinadvies

Reacties op planten

Spiraea japonica 'Little Princess' - Spierstruik

Een van mijn lievelingstruikjes, blijft compact en bloeit met vrolijke roze bloempjes. Ik snoei hem na de bloei altijd weer in een bolletje.

Muehlenbeckia - Muehlenbeckia

Wordt als kamerplant verkocht, maar hier doet hij het ook buiten erg goed. Als je denkt dat hij dood is komt hij er in het voorjaar toch weer door. Erg makkelijk bij te knippen ook. Ik ga hem als bodembedekker proberen houden, maar of dat een goed idee is zal ik binnen enkele jaren pas kunnen bevestigen.

Lavandula angustifolia - Lavendel

Onmisbaar. Niet elk jaar even uitbundige bloei maar zelfs in mindere zomers nog steeds een aanrader. Ik ben er erg blij mee.

Fothergilla - Lampepoetsersstruik

Erg elegant struikje. Doet wat 'Japanse tuin'-achtig aan. Een van mijn favorietjes.

Deutzia gracilis - Bruidsbloem

In bloei vind ik hem prachtig, maar voor en na de bloei, nogal slordig. Maar dat kan aan mij liggen, dat ik nog niet weet hoe ik hem juist moet aanpakken.

Choisya ternata - Glansmispel

Schitterende plant. Ergens planten waar je er niet tegen loopt, want het stuifmeel van de bloempjes kleurt je witte T-shirt erg geel. De bladeren hebben een kruidige geur die je pas ruikt wanneer je aan het knippen bent.

Camellia japonica - Camelia

Mooie struik. Een van de vroege bloeiers in mijn tuin. Jammer dat hij zo gevoelig is aan schildluis. Dan merk je dat de bladeren zwart worden (als met roet bedekt) en dan weet je dat de schildluizen er weer zijn.