Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/tuin/328975/bbaert

menu
Tuinadvies

Tuin van BBaert

  • Lid sinds augustus 2016
  • Heeft 1 bericht in het forum
  • Heeft 20 bloemetjes verdiend
  • 11 personen hebben de tuin van BBaert bekeken
  • Heeft in de Plantenherkenner
  • Volgt 3 personen
  • Heeft 0 volgers

Woonplaats: Sint-Gillis-Waas

Jaar van aanleg: 2011

Oppervlakte: 600

Omschrijving: Sinds 2011 kocht ik deze woning met tuin.
Ik hou van een snoep- en siertuin met veel variatie, groen en kleur en ruimte voor de kleinkinderen om te spelen. Ik probeer zoveel mogelijk biologisch te werken en wieden is een goed anti-stress middel.
Het strakke gedeelte achter de woning en naast de garage was aangelegd met buxus, lavendel, roosjes en een borrelfonteintje. Dit werd behouden, geeft rust en houdt de muggen weg van het terras.
Achter de garage was een buxusperkje gevuld met duizendknoop en vergeet-mij-nietjes. Hier maakte ik mijn kruidentuintje aangevuld met aardbeien, druiven, kiwibes en mini perziken. De kiwibes en de perziken willen nog niet echt mee, de rest doet het ondertussen naar behoren. De duizendknoop is eindelijk overwonnen en de vergeet-mij-nietjes proberen nog steeds om de bovenhand te halen. (dus blijven wieden maar)
Het achterste gedeelte van de tuin was kaal op enkele bomen na. Die bomen werden behouden en de tuin werd aangevuld met zoveel mogelijk stekken en planten uit mijn vorige tuin en die krijgt ondertussen de gewenste vorm. Vanaf mei tot september is er wel altijd iets te eten bij een wandelingetje door te tuin.
Nu is de grote haag links (was meer dan 1 meter breed) gerooid en vervangen door een afsluiting met beton en draad. Daar wil ik nu een gemengde bloemenborder aanplanten. Ik ruilde en stekte reeds vele planten en vulde voorlopig oude bloempotten en emmers e.d. hiermee zodanig dat ik kan planten als de border klaar ligt. Ik kocht ook enkele planten om ontbrekende kleuren aan te vullen.
Al een 60-tal planten staan klaar om geplant te worden.
De schikking vraagt nog wat overleg. Ik zou willen dat alles van de eerste keer de juiste plaats krijgt zodanig dat ik later niets meer moet verplanten want dat is te zwaar als je wat ouder wordt; wieden en bijsnoeien gaat hopelijk veel langer.
Hopelijk kunnen wij nog lang genieten van de geur, de kleur en de smaak in onze tuin.


BBaert op Tuinadvies

Bekijk het overzicht


BBaert op Tuinvrienden

Bekijk het overzicht


Wat vind je van deze tuin?