menu
Tuinadvies

Tuin van Elstiel

Elstiel
  • Lid sinds januari 2012
  • Heeft 0 berichten in het forum
  • Heeft 72 bloemetjes verdiend
  • 21 personen hebben de tuin van Elstiel bekeken
  • Heeft in de Plantenherkenner
  • Volgt 0 personen
  • Heeft volgers

Woonplaats: Tiel

Omschrijving: In 1975, toen ik in Tiel kwam wonen, trof ik een heel lange (20 m/5 m) verwilderde tuin aan. Al gauw werd ik door buren geholpen om er een moestuin van te maken. Jarenlang was het een goede moestuin, op de Betuwse klei! Nadat ik aan m'n rug werd geopereerd kon ik de tuin niet meer onderhouden als moestuin, ik zette er bloemen in en legde een grasveldje aan, maar dat werd steeds meer overwoekerd...heb een terras aan laten leggen en probeerde de tuin een beetje "bij te houden", het Zevenblad overwoekerde de tuin meer en meer, de heggen werden te hoog enz. enz. Een paar weken geleden bood een buurjongen aan m'n tuin op de schop te nemen. In 4 weken tijd is de tuin veranderd in een strakke, goed te onderhouden tuin met stenen bloembedden op seniorenhoogte!!! Heerlijk!

Ik probeer zoveel mogelijk insecten-vriendelijke planten in m'n tuin te zetten! Er vliegen nu vol op hommels, bijen, vlinders en andere insecten in m'n tuin.


Elstiel op Tuinadvies

Bekijk het overzicht


Elstiel op Tuinvrienden

Bekijk het overzicht


Wat vind je van deze tuin?

Status - Elstiel

Elstiel

zondag 5 oktober 2014 - 15:29

Vandaag heb ik de perzichse kruisjesplant uitgedund en wat proberen uit te graven om deze "stekken" op een lege plek in mn tuin te zetten. Ook heb ik de rode zonnehoedplanten op een andere plaats gezet....hoop dat ze goed aanslaan....ik heb kalkkorrels uitgestrooid....en rupsen en naaktslakken (levend) op de composthoop gelegd, hopelijk hebben ze daar genoeg te eten.....en laten ze mn planten met rust. Mn oostindische kers is helemaal opgevreten door rupsen (weet niet van welke vlinder)...

Toon oudere berichten - elstiel
Terug naar boven icoon