Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/tuin/141636/pplakke/activiteiten

menu
Tuinadvies

Activiteiten

 • Pplakke heeft een nieuw topic toegevoegd.

  Belgische velden zwaar vervuild

  https://www.boerderij.

  Lees meer

  Topic
 • Pplakke heeft een nieuw topic toegevoegd.

  Weer 2020

  De neerslag metingen voor 2020. Januari 41 mm

  Lees meer

  Topic
 • Pplakke schreef een reactie op de foto van Pplakke.


  Die gescheiden waterafvoer is verplicht door Europa en staan boetes op als de gemeente het niet gedaan krijgen tegen bepaalde tijd. Nu is het wel zo een deel van onze staat is al 2 jaar af en wij worden mee aangesloten op die buis. En dat pompstation waar het heen gaat zit volgens het boekje van de gemeenste al vaak verstopt. En dan sturen ze het vuil water weer in de beek. En heeft het natuurlijk weinig zin om alles zo te splitsen. Zeker nu er nog eens vele huizen bijkomen gaat dit nog sneller verstoppen. Maar goed zo lang Europa maar tevreden is zeker.  Hier weinig last zelfs zonder die gaten was de plas na een dag weg. Maar hier hebben we dan weer eerder last van de droogte omdat het grondwater diep zit. Dus sowieso kan het niet anders dan zakken.  Nog een foto van vandaag, en op zich is wel vreemd want eigenlijk is het best een groot dak. Dat het zo vlot infiltreert. Volgens de man die dit kwam uitleggen waren er gemeentes die dit zelfs verplichten om op die manier te werken. Simpelweg omdat het zo niet meteen in de beek komt en die dus minder belast worden. Natuurlijk als het echt nat is gaat dit automatisch wel verder zijn weg zoeken naar de dichtste waterafvoer die van de straat dan.

  Reactie
 • Pplakke schreef een reactie op de foto van Pplakke.


  Inderdaad goeie oplossing waarschijnlijk de beste, heb daar ook al aan gedacht. Maar split is veel goedkoper dus denk niet dat dat die stenen een optie is. Ook als ze eens nutsleidingen moeten plaatsen is dit een extra werk. Het is ook zo net als hier hebben de meesten de beek op eigen kosten overkapt vroeger en split over gans de berm, mag nu zo maar niet meer. En dus eigenlijk zijn dat split vervangen nu kosten voor de gemeente waar dit eigenlijk beek was. En dus gaan ze daar niet al te veel geld extra in willen steken. Ik denk als het puur split is eens een keer of 3 met een drietand door. En zal wel onkruid vrij te houden zijn zolang er geen nutswerken meer passeren nadien, maar denk dat die dan wel 20 tal jaar wegblijven of langer.

  Reactie
 • Pplakke heeft een nieuwe foto toegevoegd in het album Mijn tuinfoto's.

  De wegenwerken waar ze misschien al 10 jaar over spreken gaan in maart starten. En de regenpijpen zijn afgekoppeld (word gescheiden riolering) lopen nu gewoon in het gras. En hoewel het al na pakweg een halve dag droog en weg was de plas. Nu gaten gevuld met lava+ nog laag zand die de extra fijne holtes toemaakt. En kan het water heel vlot infiltreren.

  Het was niet verplicht om te infiltreren, maar veel goedkoper en amper dingen open graven. Dus de keus was snel gemaakt. Ze zijn trouwens heel laat waker geschoten bij de gemeente. Want pidpa is al drinkwaterleidingen aan het vervangen. En mensen moeten nog beginnen hun water splitsen, en gemeente moet nog aannemer zoeken. Wat mij heel laat lijkt alsof aquafin de gemeente niet op de hoogte bracht, ofwel is de gemeente het vergeten een aannemer te zoeken. We zullen wel zien of dat nog lukt zo kort op. Ik ben in elk geval blij dat we nu nieuw split krijgen in de berm. Want sinds die gasleidingen plaatsen 10 jaar geleden was dat aarde met split vastgereden. En een heel gedoe om het onkruidvrij te krijgen zonder de gekende verdelger die verboden werd. Ik zou eventueel ook graag gras hebben ipv split. Maar dat rijden ze weer kapot, en weet niet of er keuze toe is. Zou ong de zelfde afwerking worden als vroeger, buiten dat de baan asfalt word.

  Tuinfoto
 • Pplakke schreef een reactie op de foto van Pplakke.


  Dank je Kristine 16 en WielS voor het bloemetje. Dat is leuk om te horen.

  Reactie
 • Pplakke heeft een nieuw topic toegevoegd.

  Droogte,kever,sparren,eik

  Een nieuw artikel over de kever, droogte en laag grondwater. Mogelijk zelfs eiken in gevaar enkel grove den zou er nog tegen kunnen.

  Lees meer

  Topic
 • Pplakke heeft een nieuw topic toegevoegd.

  Weer 2019

  De neerslag metingen voor 2019.januari 76 mm

  Lees meer

  Topic
 • Pplakke heeft een nieuw topic toegevoegd.

  Dode bomen

  Ik heb een paar fotos eerste van juni dit jaar met enkele dode bomen achter ons. Dan nog een foto van nu met gans het bosje afgestorven.

  Lees meer

  Topic
 • Pplakke schreef een reactie op de foto van Pplakke.


  Dank u

  Reactie
 • Laad meer items